En az 3 bin kişiye iş kapısı

En az 3 bin kişiye iş kapısı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ANKAPARK’ın tamamlandığında en az 3 bin kişiye iş kapısı olacağını söyledi.

Dünyanın en büyük tema parklarından biri olan ANKAPARK’ın tamamlanmasında yüzde 80 seviyelerine gelindi. Bin 200 dönümlük bir alanda inşa edilen bu dev parkın 23 Nisan 2018’de faaliyete geçirilmesi bekleniyor.
Faaliyete geçmesiyle birlikte en az 3 bin kişiye iş kapısı olacak ANKA Park’la ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar;  

“Oyuncaklarımızın tamamlanmasında yüzde 83 – 85 seviyesine geldik. Normal yürüme yollarında yüzde 60-70 seviyelerindeyiz. Kapalı mekan çadırlarımızda bazıları bitti. Birkaç tanesinde de yüzde 70-80 seviyesine geldik. Bunların hepsini Ekim’in başına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Sonra işletmecinin yerleşmesine bakıp 23 Nisan’da inşallah açacağız. Çok büyük proje inşallah Ankaramıza değer katar. Bizim derdimiz Ankara’yı turist fakirliğinden kurtarmak. ANKAPARK’la birlikte hem yerli hem yabancı turistin geleceğini düşünüyoruz.” dedi. 

ANKAPARK Kendi Elektriğini Kendi Üretecek

ANKAPARK’ın 6 bin 500 araçlık kapalı otoparka sahip olacağını belirten Üçpınar, otoparkın üzerine kurulacak güneş enerjisi panelleriyle parkın kendi elektriğini kendi üreteceğini söyledi. Üçpınar, yaptığı açıklamada,
“6 bin 500 araç kapasiteli otoparkımız olacak. Araç park sorunu veya trafik sorunu kesinlikle yaşamayacağız. Otoparkın üstü komple güneş enerjisi paneliyle kaplanacak. Böylece park kendi enerjisini kendi üretecek.  Türkiye’nin ilk kendi kendine enerjisini tamamen sağlayan parkı olacak. Dünyada da fazla örneği olan bir uygulama değil bu.” şeklinde konuştu.

Ankara’da Her Gün 2 Milyon 2 Yüz Bin Araç Trafikte 

Günde 2 milyon 2 yüz bin aracın trafikte olduğu Ankara’daki trafik sorununu çözmek için bu yaz yeni bulvarlar, yeni yollar ve şerit büyütme çalışmaları gerçekleştirilecek.  
Ankara’nın dört bir yanında yapılacak çalışmalarla ilgili konulara da değinen Üçpınar, şunları kaydetti:
“Zırhlı birliklerin içerisinden tamamen anlaşmaları yaptık askeri komutanlıkla da görüştük.  Ekibimiz şuan çalışmaya gece gündüz devam ediyor. 5 şeritli 4 km yolu bir birine bağlıyoruz. Bu bağladığımız yolun önemi şu; AŞTİ’den çıkan Sabancı Bulvarı aşağı yukarı 14 kilometredir. 4 kilometrede bizim bağlantımızla beraber Sabancı Bulvarı 18 km oluyor.  Oradan da 4 km daha gidince çevre yoluna direk net bir bağlantı daha yapmış oluyoruz. Bu çalışmayla beraber Eskişehir yoluna tam paralel Ankara’nın içinde merkezine bağlayan müthiş bir bulvar kazanmış oluyoruz. Bu bulvar sayesinde Eskişehir yolunu kullanan 172 bin araçtan 40- 50 bin araçlık kısmı bu yolu kullanacak. Etimesgut’ta hava hastanesinin bölgesinde bir alt geçit çalışmaları yapılacak. Orada yol 2 şeride iner orası da 3 şeride çıkarak Turgut Özal Köprüsü’ne kadar 3 gidiş 3 geliş olacak. Sincan’dan Ankara merkeze kadar net 25 kilometrelik müthiş bir bulvar daha kazanacağız. ” 

Bilkent Hastaneler Bölgesi’ne Devasa Yol Ağı

Ankara’yı etkileyen yol çalışmalarından birinin de Bilkent Hastaneler Bölgesi’nde olduğunu söyleyen Üçpınar, “Şu an ki mevcut olan Angora bulvarı gelir Hacettepe Üniversitesinden sola Eskişehir yoluna doğru dönersiniz. Yeni yapacağımız yolla beraber 50 metrelik bir yol bağlıyoruz. Angora bulvarından köprülü kavşağına 50 metrelik hastanenin üstünden 4 artı emniyet şeridi geniş güzel bir yol bağlanıyor. O yol daha sonra ODTÜ arazisinin içinden tünelle geçerek 1071 Malazgirt Bulvarı’na bağlanacak.” dedi. 

Sincan Kaya hattına yapılan tren çalışmalarına da değinen Fen İşleri Başkanı Vedat Üçpınar, yeni gelecek vagonların müthiş derece hızlı olacağını belirtti. Üçpınar, Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yapılan her çalışmada destek olduğu için teşekkür etti. 

Enes Sansar / HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.