En çok kitap satılan şehir Ankara

En çok kitap satılan şehir Ankara

''Türkiye Ne Okuyor?'' adlı araştırmaya göre en çok kitap satılan şehir Ankara.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Türkiye'nin kitap okuma oranına göre dünyada 86'ncı sırada yer alıyor. Türkiye'nin kitap endüstrisinde iyi düzeylerde olmasına karşın aynı başarıyı okuma oranında gösteremediği görüldü.

turkiyeneokuyor.png
Online kitap platformu İdefix'in araştırmasına göre en çok kitap okunan iller sırasıyla Ankara, İstanbul, Eskişehir ve İzmir oldu. İzmir'i ise sırayla Tunceli ve Muğla izledi. Yine yapılan araştırmaya göre okurların en çok roman ve çocuk öykülerini tercih ettiği belirlendi. Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı rapora göreyse Eylül ayından bu yana kitap okuma ile ilgili yazılı basında 4 bin 9, internet medyasında 9 bin 605 haber olmak üzere toplamda 13 bin 614 haberin medyada yer aldığı tespit edildi.
2017 yılının satış rakamlarını kapsayan ''Türkiye Ne Okuyor?'' adlı araştırma, şehre satılan kitap adedi, toplam satılan kitap sayısı, şehir nüfusu ve toplam nüfusu baz alınarak yapıldı. Araştırmaya göre en çok kitap satılan şehir Ankara çıktı. Ankara'yı sırasıyla İstanbul, Eskişehir, İzmir, Tunceli ve Muğla takip ederken; en az kitap satılan şehir ise Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa'nın ardından son sıraları Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş paylaştı. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.