En GÜZEL PROJE

En GÜZEL PROJE

Elmadağ'ın Yeşildere Mahallesi'nde "Kur'an Okumayan Kalmasın" projesi kapsamında 150 kişiye Kur'an öğretildi ve kursiyerlere İslami bilgiler verildi. Daha sonrasında sınava tabi tutulan ve bu sınavdan başarılı olan kursiyerlere onur belgesi verildi. 

Elmadağ'ın Yeşildere Mahallesi'nde bulunan Seyit Cemali Cami'nin İmam Hatibi Sinan Ürkmez, "Kur'an-ı Kerim'i Okumayan Kalmasın" projesi kapsamında 150 kişiye Kur'an okumayı öğretti. Kur'an okumayı öğrenen ve dini bilgiler alan kursiyerlere daha sonra ise tecvit, ilmihal, siyer ve itikat konularından oluşan bir test sınavı yapıldı. Başarılı olan kursiyerlere ise Elmadağ Kaymakamı Turgay Ünsal, İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu ve birçok ilçe sakininin katıldığı programda onur ve başarı belgesi verildi.  İlçe Kaymakamı, camiye gelen küçük çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.  

HER YAŞ GRUBUNDAN BÜYÜK İLGİ
Projeyle ilgili Habervaktim'e konuşan Seyit Cemali Cami'nin İmam Hatibi Sinan Ürkmez, "Seyit Cemali Camii İmam-Hatibi olarak, çalışan ve emekli kardeşlerimize yönelik 2016/ 2017 kış döneminde açtığımız Kur’an kursumuzda 150 kursiyerimize eğitim verdik. Kursumuza özellikle gençlerimiz büyük ilgi gösterdi. Gençliğinde kutsal kitabını  ve dinini öğrenme fırsatı bulamayan, yaşın ilerlemesiyle gençliğinde öğrenemeyen ve bunun pişmanlığını yaşayan emekli ve ihtiyar kursiyerlerimiz de büyük rağbet gösterdi.Yüce kitabımız Kur'an-ı herkesin öğrenme hakkı var.

Biz imkanı olmayan vatandaşlarımıza bir nevi aracılık ettik. Onlar da çok şükür çalışmalarımızı boşa çıkarmadılar" dedi. Öğle namazından önce 2 saat, ikindi namazından sonra 1. 30 saat ve yatsı namazından sonra 3 saat olmak üzere haftanın 5 günü düzenli ve programlı bir şekilde eğitimlere devam ettiklerini kaydeden Ürkmez, eğitimlerin tamamlanmasının ardından sonra 40 soruluk bir sınav gerçekleştirdiklerini anlattı. 

HER ŞEY USÜLÜNE GÖRE YAPILDI
Ürkmez, "Hayatlarında hiç sınava girmeyen girmiş olsalar da üzerinde yıllar geçen ihtiyar kursiyerlerimiz bazı kereler 'Hocam, bu yaşta bizi sınava mı tabi tutacaksın?' diye tatlı sitemler etseler de bir ay süre zarfında bazen eğlenceli bazen ciddi şekilde dağıttığımız soruları çalıştılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla mahallemizdeki Fatih Ortaokulu'nu sınav yeri olarak hazırladık. Sınav yerimizi hazırlarken ÖSYM’nin sınav yapma usulüne göre hazırladık.

Sınav giriş kartı çıkartarak kursiyerlerimizin hangi sınıfta hangi sırada sınava gireceğini belirledik. Aynı zamanda okula giderek sıraların üzerine kursiyerlerimizin isim ve numaralarını yazdık. Her sıranın üzerine kalem silgi kağıt mendil ve şeker koyduk. Kursiyerlerin sınava girecekleri sınıf ve oturacakları sıraları  rahatça bulabilmeleri için ortaokul ve lise de okuyan öğrencilerimizi  görevlendirdik. Sınav anına kadar heyecan, sevinç ve tedirginliği aynı anda yaşayan kursiyerlerimiz sınav bittikten sonra sınavın verdiği endişenin gittiğini ve sadece sevincin kaldığını söylediler" diye konuştu. 

ÜLKE GENELİNDE OLMALI
Başarılı olan kursiyerlere ödül törenine İlçe Kaymakamı Turgay Ünal ise ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli vazgeçilmezi İslam ahlakının değerleri ve inanç birliğinin   insanımıza kazandırılması, insanlarımızın birbiri ile kaynaşması sevgi ve saygıdan oluşacağını hatırlatarak, Yeşildere Mahallesi'nde bu projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.  İlçe müftüsü Metin Arcaklıoğlu da bu projenin ülke genelinde olmasını dilediği manevi kalkınmanın gerçekleşmesi için toplumda bu gibi projelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.