EN UCUZ KURBAN 6 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

EN UCUZ KURBAN 6 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Başkent'teki Ovacık Kurban Pazarı'nda bulunan 50 yıllık besici Abdurrahman Başkaya, kurban fiyatlarının geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirterek, bu yıl kurban fiyatlarının 6 ila 20 bin TL'den arasında değiştiğini söyledi.

 SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Kurban bayramına sayılı günler kala Başkent'te kurbanlık satışının yapılacağı pazarlar kurulmaya başlandı. Keçiören belediyesi tarafından kurulan Ovacık Kurban Pazarı'nda ise vatandaşların ibadetlerini gereği gibi yerine getirebilmesi için her türlü tedbir alınıyor. Denetimlerini zabıta ekiplerinin yapacağı kurbanlık satış ve kesim merkezlerinde hijyene büyük önem veriliyor.Ovacık pazarında yerini alan 50 yıllık besici Abdurrahman Başkaya, Ovacık Kurban Pazarı diğer kurulan pazarlardan daha çok bilindiğini söyledi.

FİYATLAR 6-20 BİN ARASINDA

Geçen yıla oranla fiyatların daha yüksek olduğunu belirten 50 yıllık besici  Abdurrahman Başkaya, "Hayvanların alış fiyatları geçen yıla oranla daha yüksek, aynı zaman da etin fiyatının yüksek olması kurban fiyatlarını da etkiledi. Şuanda kesimin daha çok para etmesinden dolayı  çoğu çiftçi hayvanlarını et balık kurumuna götürüyor. Bu nedenlerden ötürü kurban pazarlarına getirilen hayvan sayısı da azalıyor. Hayvan sayısının az olması da fiyatların yüksek olmasına neden oluyor. Onun için bu yıl kurban kesmek isteyenler en az 6 bin lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor" dedi.

TALEPTE PAZARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Bulunduğumuz pazarın hayvan satışlarında çok büyük olduğunu söyleyen Başkaya,"Ovacık kurban pazarı dediğimiz zaman herkes tarafından bilinir. Diğer pazarlara oranla talep oranı burada daha fazla. Geçen sene bayrama 4 gün kala elimdeki bütün kurbanlıkları satmıştım. Bu yıl ise bayrama 1 hafta kala bütün kurbanlıkları satacağımı düşünüyorum. Kurbanlık hayvan alacakların da 3 yaşın altındaki hayvanları almasınlar. Çünkü 3 yaşının altındaki hayvanlardan kurban olmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.