Engelli Gence Anlamlı Hediye

Engelli Gence Anlamlı Hediye

Altındağ AK Parti İlçe Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ulucanlar'da geniş katılımlı bir program düzenledi. Duygu dolu programın ardından engelli bir gence akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

38 MAHALLEDE TEŞKİLATLANILDI

Altındağ AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilçedeki 38 mahallede engelli vatandaşların tespit edilip sorunlarına çözüm bulunması konusunda teşkilatlandıkları açıklayarak, "Her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Kimse unutmasın ki bizler de bir engelli adayıyız" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Altındağ AK Parti İlçe Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı'nda geniş katılımlı bir program  gerçekleştirdi. Programa AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Ankara İl Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı  Hakan Han Özcan ve Altındağ AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Duygu dolu programın ardından engelli bir gence akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Anlamlı hediye karşısında gözleri yaşarak genç kız, hediyede emeği olan herkese teşekkür etti.
ENGELLİLER İÇİN 38 MAHALLEDE TEŞKİLATLANILDI
Programda konuşan Altındağ AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilçedeki 38 mahallede engelli vatandaşların tespit edilip sorunlarına çözüm bulunması konusunda teşkilatlandıklarını açıklayarak, "Her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Kimse unutmasın ki bizler de bir engelli adayıyız. Yarının neler getireceği bilinmez onun için hoşgörüyü, sevmeyi, yardım etmeyi bilmeliyiz. Hükümetimiz sosyal devlet anlayışıyla, çağdaşlık ölçüleriyle engelli vatandaşlarımıza ilgi ve destek göstermektedir. Engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarına kavuşturulması için hükümetimiz sosyal devlet anlayışı ve vicdani sorumluluk gereği hareket etmektedir" dedi.
TÜM ENGELLER BİR BİR YIKILDI
AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ise AK Parti iktidarı döneminde engellilerle ilgili yapılan yenilikleri şöyle sıraladı: "Engelli vatandaşlarımızın insan olmaktan kaynaklanan haklarını AK Parti teslim etti. Devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirildi. 2005 yılında Cumhuriyet tarihinde ilk kez engelli sorunlarına kapsamlı çözümler üreten engelliler kanunu çıkarıldı. Hükümet olarak engellilerin toplumsal hayata tam katılması için pek çok düzenlemeler yaptık. Engellilerin iş hayatına katılımı için engelli istihdamı yönünde düzenlemeler gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerde engellilerin doğrudan muhatap alınacakları birimler oluşturduk. Bütün engellilerin eğitimleri için kolaylıklar getirdik. Engelli çocukların eğitim giderleri ve okul ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağladık.
POZİTİF AYRIMCILIK UYGULANDI
Tüm engelli vatandaşlarımız için özel eğitim ve destek verilmeye başlandı. Engelli evde bakım ücreti, evde bakıma destek yardımı uygulamasını AK Parti hükümetleri başlattı. Ekonomik yoksulluk içinde bulunan 18 yaşından büyük engelli bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamış engelli yakını bulunan vatandaşlarımıza engelli aylığı bağlandı. 'Ben öldüğüm zaman çocuğuma kim bakacak' kaygılarını ailelerin omuzlarından aldık. Engelli çocuğu olan annelere erken emekli olma hakkı getirildi. Emlak ve taşıt alımlarında engelli muafiyetleri oldu. Engelli durumlarına göre engellilerin iş hayatları düzenlendi. Engellilere karşı yapılan ayrımcı uygulamalar için 1 yıldan 3 yıla hapis cezası verilmesi öngörüldü.  Daha pek çok düzenleme hayata geçirildi."   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.