Engellilere UMUT OLDULAR

Engellilere UMUT OLDULAR

1 Mayıs kutlamalarının adreslerinden Cemal Gürsel Caddesi üzerinde, yere atılan mavi kapaklar duyarlı vatandaşlar tarafından engellilere yardım amacıyla toplandı.

Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında Dikimevi’nden başlayarak  Kolej Meydanına kadar yürüyen grubun Cemal Gürsel Caddesinin üzerine bıraktığı boş su şişelerin kapakları, duyarlı vatandaşlar tarafından toplandı. Engellilere topladıkları mavi kapaklarla, tekerlekli sandalye alarak destek olmak istediklerini belirten vatandaşların örnek davranışları dikkat çekti.

Cadde üzerindeki su şişelerinin kapaklarını toplayan lise öğrencisi Berkay Yılmazer, engellilere destek vermek için illa özel bir güne ihtiyaç olmadığını söyledi. 

FARKINDALIK OLUŞTURDUK

Günlük yaşantısında sürekli mavi kapak topladığını belirten Yılmazer, "Ben elimden geldiğince sürekli bu mavi kapakları küçükte olsa desteğimiz olsun diye topluyorum. Baktım 1 Mayıs  kutlamalarından sonra yol boyu her yer su şişeleriyle dolu. Bizde bütün bu şişelerin mavi kapaklarını destek için topladık. Çevremizde mavi kapak topladığımızı gören inşalar da sordular ve daha sonrasında onlarda kapakları toplamamıza yardımcı oldu. 1 Mayıs gibi anlamlı bir günde bunu yapmamız daha da güzel oldu.

Farkındalık oluşturduk. Bu duyarlılığı oluşturmamız çok önemli. Birbirimize yardımcı olalım. Unutmayalım ki aslında bakarsak hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Küçük de olsa engelli kardeşlerimize destek olabiliyorsak ne mutlu. Düşünün sizin için basit bir su şişesi kapağı olabilir ama bunları toplayarak engellilere tekerlekli sandalye alabiliyorsunuz. Gelin bu kampanyaya hep birlikte destek olalım ve engelli vatandaşlarımızın yüzünü güldürelim." diye konuştu.

Kapak toplayan vatandaşlardan Havva Orhan ve Filiz Aytun ise hastaneye gittiklerini dile getirerek, "Hastaneden eve doğru gelirken cadde üzerindeki su şişelerini fark ettik. Yol boyunca her yer su şişesiydi. Bizde engelli kardeşlerimize destek için su şişelerinin kapaklarını topladık. Kapaklar sayesinde alacağımız tekerlekli sandalye ile yüzlerinde bir nebze olsun gülümseye sebep oluyorsak bizim için büyük mutluluk verici." ifadelerini kullandı.    

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.