ENGELLİYE MERDİVEN EZİYETİ!

ENGELLİYE MERDİVEN EZİYETİ!

Hacı Bayram'daki kapalı otopark ile cami avlusunda engelliler için özel bir yolun bulunmaması eziyete dönüşüyor. Tekerlekli sandalyedekiler, aile bireylerinin yardımıyla yürüyen merdivenden zorlu ve tehlikeli bir şekilde camiye çıkarılıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Hacı Bayram Cami'ne gelen ziyaretçilerin araçları için 2013 yılında yapılan, 4 katlı olup 560 araçlık kapasitesi bulunan kapalı otopark ile cami arasında bedensel engelli vatandaşlar ile çocuk arabalarının ulaşımını sağlayan herhangi bir yolun bulunmadığı ortaya çıktı. Manevi atmosferi yüksek Hacı Bayram Cami'ne gelerek ibadet etmek isteyen engelli vatandaşların zorlu bir yolculuktan sonra caminin avlusuna ulaşabildiği görüldü.
BEDENSEL ENGELLİYİ YÜRÜYEN MERDİVENDEN ÇIKARDILAR
Muhabirimiz, kapalı otopark tarafından yakınları ile gelerek Hacı Bayram Cami'nin avlusuna ulaşmaya çalışan bedensel engelli bir vatandaşın yolculuk sırasında yaşadığı sıkıntılara şahit olarak olay anını fotoğrafladı. İlk olarak araçlarını kapalı otoparka çekerek asansör yardımıyla otoparkın üstüne çıkan vatandaşlar, tekerlekli sandalyede bulunan bedensel engelli akrabalarını en yakın 20-30 metre ilerideki yürüyen merdivene götürüyor. Yürüyen merdivenden çıkarıp çıkarmama konusunda bir tereddüt yaşayan aile üyeleri, Hacı Bayram Cami'ndeki güvenlik görevlilerinin yardımıyla bedensel engelli yakınlarını çıkarma kararı alıyor.

TEHLİKEYE ALDIRAN YOK!

Tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadını yürüyen merdivenden çıkarmak için seferber olan 6 kişi büyük bir uğraş veriyor. Güvenlik görevlisinin bir tanesi merdivenin varış noktasında beklerken aile üyeleri ise tekerlekli sandalyenin arka kollarından tutarak bozulan dengeyi ortalıyor. Yürüyen merdivenin bitiş noktasında ise bedensel engelli yaşlı kadını taşıyan aracın tekerleri, takılı kalıyor. Durumu gören güvenlik görevlisi ile aile üyeleri takılan tekeri çıkarmak için büyük bir uğraş veriyor. Tehlikeli olmasına rağmen yaşlı kadını yürüyen merdivenlerden çıkarmayı başaran aile bireyleri derin bir "oh" çekiyor. Aynı çile ikinci merdivende de insanların gözü önünde yaşanıyor. Aile üyeleri Hacı Bayram Cami'nde bulunan ve engelli ulaşımında sıkıntının çekilmediği açık otoparka sadece belirli araçların alındığını savunuyor. Bölgedeki vatandaşlar ise bu tip sıkıntılar genelde yaşandığını iddia ediyor.

 

   

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.