Erdoğan’ın müjdesini verdiği teknolojik destek paketi resmileşti

Erdoğan’ın müjdesini verdiği teknolojik destek paketi resmileşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesinde gençlere müjdesini açıkladığı akıllı telefon ve bilgisayar desteği, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimler öncesinde üniversite okuyan gençlere müjdelenen akıllı telefon ve bilgisayar desteği, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. Açıklama, “Ekli ‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ın yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir” denildi. Buna göre yükseköğrenimine örgün bir şekilde devam eden öğrenciler, açıklanan şartlar ve koşullarda akıllı teknolojik cihazları alabilecek.

ekran-alintisi-1.png

ÜST ÇITA 9 BİN 500 TL OLACAK

26 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği destek paketi kapsamında alınacak akıllı telefonlarda üst sınır 9 bin 500 TL olacak. 9 bin 500 Türk Lirası değerindeki telefonlarda devlet desteği 5 bin 500 lira değerinde yapılacak. Öte yandan internet desteğinin de sağlandığı öğrencilere, ilgili detaylarda belirtildiği üzere ayda en fazla 10 GB olmak üzere senede 120 GB ücretsiz internet de sağlanacak. Ücretsiz internetin tanımlanacağı hat, öğrencinin kendisinin olması gerekecek.

telefon-2.jpg

KARAR 1 KASIM’DAN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE

Resmi Gazete’de açıklanan akıllı cihaz destek paketinin detayları, ilgili kurumlarca belirlendi. Resmi Gazete’de de yayımlanmasıyla birlikte artık resmiyet kazandı. Açıklanan bilgilere göre karar 1 Kasım’da yürürlükte olacak ve paket bütçesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verilecek bütçeden sağlanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.