Eşi aşerdi ciğerci oldu

Eşi aşerdi ciğerci oldu

Çankaya’da 36 yıldır ekmek arası ciğer satan Naci Örki,"Ankara sokaklarında yıllardır ciğer satıyorum. Başkentlilere ciğeri ben sevdirdim. Ciğere karşı ön yargısı olan birçok insan benden ciğer yedikten sonra sürekli ciğer tüketmeye başladı" dedi.

Çankaya’da, 36 yıldır ekmek arası ciğer satan Naci Örki, vatandaşlar arasında “Ciğercisi Naci” olarak biliniyor. Başkent sokaklarında yıllardır hizmet verdiğini belirten Örki, “ Eşim hamileyken ciğer aşerdi. Bende ciğeri aldım kendim yaptım. O gün misafirlerimizde vardı. Ciğeri çok beğendiler. İşte o gün bugündür meslek olarak ciğercilik yapıyorum” dedi.Mesleğe başlangıç hikayesini Habervaktim'e anlatan Naci Örki, ciğerciliğe başlamadan önce düzenli bir işinin olmadığını söyledi. 

HERKES BEĞENİNCE MESLEK EDİNDİ

Ciğerciliğe başlamadan önce günlük işlerde çalıştığını belirten Örki, " Pazarcılık, çiçekçilik gibi birçok meslekte çalıştım. Eşim hamileydi canı ciğer istemiş. Yani aşermişti. Bana ciğer al dedi. Amcam alıyor ciğeri ama tadını beğenmemiş. Bana söyledi bana ciğer al diye. Bende zaten evden işe gitmek için çıkıyordum. Israr etti, ciğer alacaksın diye. Bende kıramadım hiç unutamıyorum 4 kilo ciğer aldım. Evde hazırladım güzelce. Eşim çok beğendi. O günde evimize çok misafirimiz geldi. Ciğer de fazlaydı. Misafirlere de ikram ettim. Yiyen nasıl yaptınız çok güzel olmuş dedi. Tadı damaklarında kaldı. Hayatlarında böyle bir ciğer yemediklerini söylediler." diye konuştu.

BEBEK ARABASINDA BAŞLAYAN LEZZET

Ciğer satmaya ilk bebek arabasında başladığını anlatan Örki,"  Bebek arabasının üstüne camdan bir tezgah yaptırdım. Her şeyi hazırladım ama sokağa çıkıp satmaya cesaret edemiyordum. Amcamın oğlundan 10 lira borç aldım. Ve ciğer aldım. Satamazsam ne olur diye düşünüyordum. Amcamın oğlu abi sıkıntı yok oturur biz yeriz dedi. İlk satmaya başladım. Bir taksi durağında elimdeki bütün ciğerleri sattım. Dediler ki sen böyle ciğer yaparsan biz senden alırız. Bu şekilde başladık. Bugüne kadar aynı lezzeti istikrarlı bir şekilde devam ettirdim. Ciğerde oldukça iddialıyız. Evde eşimle birlikte yapıyorum ciğeri.36 yıldır Ankara sokaklarında ciğer satıyorum. Başkentlilere ciğeri ben sevdirdim. Ciğere karşı ön yargısı olan birçok insan benden ciğer yedikten sonra sürekli ciğer tüketmeye başladı." ifadelerini kullandı. 

KİMSEYİ İKNA EDEMEDİM

Ankara'da birçok insanın kendisini tanıdığını aktaran Örki , şöyle devam etti: 
"İşlek caddelerde sokaklarda sürekli ciğer sattım. Mesleğimi saygı duyarak büyük bir titizlikle sürdürdüm zamanla seyyar el arabasından, araca geçtim ve şimdi araç üzerinde ciğerimi satıyorum. Özellikle Çankaya bölgesinde hizmet veriyorum. Arayanlara aracım sayesinde anında ciğer götürüyorum. Her kesimden müşterim var. Siyasetçilerden de müşterilerim var. Artık 60 yaşına geldim. Bırakacağım mesleği. Müşteriler bana diyorlar bir eleman yetiştir de bu lezzet devam diye ama ben kendi oğlumda dahil kimseyi ikna edemedim. Buradan çağrı yapıyorum varsa yapmak isteyen varsa her şeyi öğretirim. Hiçbir talebim yok dua etsinler yeter." 

"ACIKTIM ALO NACİ NERDESİN"

Teknolojiyi de kullandığını dile getiren Örki," Seyyar satıcıyım ama internet sitem var. www.ciğercinaci.20m.com adresinden ve kurduğum "Acıktım Alo Naci Nerdesin" telefon hattından müşterilerime hizmet veriyorum.2015 yılında En iyi Best firmasının yaptığı ankette en iyi seyyar lezzet ödülünü kazandım. Lezzetim tescilli." dedi

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.