Eski Hükümlüden İSTİHDAM TALEBİ

Eski Hükümlüden İSTİHDAM TALEBİ

Şammas Ergin kendi el emeği olan ahşap gemi ve boncuk aksesuarları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ergin, özel sektöre eski hükümlüleri istihdam etme zorunluluğu getirilmesini istiyor.

Sıhhiye çevresinde kendi yaptığı ahşap gemi ve boncuk aksesuarları satarak geçimini sağlamaya çalışan eski hükümlü Şammas Ergin iş bulma konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Özel sektördeki eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunun kaldırılmasından sonra bu durumda olan kişilerin mağdur olduklarını söyledi. kendi yaptığı el emeği işlerle yaşamını sürdürmeye çalışan Ergin kendisine ait bir mekan olmadığı için zabıtaların engeliyle karşılaşıyor. Bundan dolayı rahatsız olan eski hükümlü Ergin, “Destek olmuyorlar bari köstek olmasınlar” diyor.

EKMEĞİMİN PEŞİNDEYİM
Cezaevinde yattığı sürede boncuktan aksesuar yapmayı ve ahşap gemi yapmayı öğrenen Şammas Ergin mallarını rahatça satamadığından dolayı rahatsızlığını dile getirdi. Ergin, “Uzun süre cezaevinde kaldım. Burada boncuk örmeyi ve gemi yapmayı öğrendim. Şuanda ben ekmeğimin peşindeyim. Rahat bıraksalar bu işi yapacağım ama rahat bırakmıyorlar. Zabıta mallarıma el koyuyor ve geri vermiyor. Bu yüzden kıyıda köşede satmak zorunda kalıyorum. Burada da müşteri olmuyor. Vatandaşın ilgisi güzel ancak buralardan olmuyor. Biraz daha caddelerde satmam gerekir. Ona da izin vermiyorlar. Bu yüzden sıkıntı yaşıyorum” dedi. 

İŞ BULAMIYORUZ
İş bulamadığı için el emeği ürünlere yöneldiğini belirten eski hükümlü zabıtanın müdahalesiyle zor durumda kaldığını söylüyor. Tek derdinin geçimini sağlayabilmek olduğunu dile getiren Ergin, “Özel sektör eski hükümlüleri istihdam etse çoğumuza iş olur. Ben kendi imkanlarımla bir şeyler yapmak istiyorum. Onu da bırakmıyorlar. Tamam bize destek olmuyorlar bari köstek olmasınlar. Benim istediğim o. Yaptığım ürünleri satamıyorum. Zabıta mallarıma el koyuyor ve bir daha geri alamıyorum. Bu durumda benim sermayem de kalmıyor ve zor durumda kalıyorum” şeklinde konuştu.

ESKİ HÜKÜMLÜLER İSTİHDAM EDİLSİN
Özel sektörde eski hükümlülerin istihdam edilme zorunluluğunun kalkması ile iş bulmakta zorluk yaşandığını dile getiren Ergin, “Ben engelliyim. Engelli belgem de var. İş arıyorum çalışmak istiyorum. Eski hükümlü olduğum için iş vermiyorlar.

Önceden özel sektörde ve kamuda eski hükümlüleri çalıştırmak mecburiyetleri vardı. Yani bize de bir miktar iş sahası ayrılıyordu. Şimdi o yükümlülük kalktı ve kimse eski hükümlü çalıştırmıyor. Artık özel sektörde eski hükümlüler çalıştırılmıyor. Kamuda devam ediyor ama zaten devlet çok sınırlı sayıda alım yapıyor. Onun bize bir çözüm olması mümkün değil” dedi. İŞKUR’a da başvurduğunu anca eski hükümlü olarak iş bulamadığını söyleyen Ergin, “Özel sektörde bize istihdam açılsın” diyerek talebini dile getirdi. 

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.