Eski sistemi kimse özlemeyecek

Eski sistemi kimse özlemeyecek

Referandum sonuçlarıyla ilgili gazetemize konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, "Yeni sistemin faydasını herkes zaman içerisinde görecek, 5-10 sene sonra kimse eski sistemi özlemeyecek." dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, referandumun sonuçlarını Habervaktim'e değerlendirdi. Türkiye'de sandıktan "evet"in çıkmasının ardından son 100 yılda en büyük reformun gerçekleştirildiğini belirten Başkan Yamalı, "Ülkemizde siyasi istikrarsızlık artık tarihte kaldı" dedi. Yamalı, sandıktan çıkan sonuçla herkesin kazandığını belirtti. 

YENİ SİSTEMİN GÜCÜNÜ HERKES ANLAYACAK

Milletten onay alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin sağlayacağı avantajların, yıllar sonra daha iyi anlayacağımızı söyleyen Başkan Yamalı, "Yeni yönetim sistemimiz başladıktan 5- 10 sene sonra kimse eski sistemi özlemeyecek. Bazı 'hayır' oyu veren insanların endişeleri olabilir; fakat bu sistem uygulamaya geçtikçe hiç kimse geriye dönmek istemeyecektir.

Yeni sistemin gücünden herkes memnun olacaktır. Bu sistemin faydasını herkes zaman içerisinde görecektir ve fark edecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi esasında siyasi partiler içerisinde yeni bir umudu, yeni bir dönemi başlatacak. Geleneksel yapımıza, Anadolu'ya, tarihi geçmişimize uygun bir sistem artık milletimizin hizmetinde olmaya başlayacak" diye konuştu.

BAŞKENT'İN AĞIR GÜNDEMİ ORANI ETKİLEDİ

Ankara'da "hayır" oranının fazla çıkmasını yoğun gündeme ve Başkent'te yaşanan FETÖ olaylarına bağlayan Başkan Yamalı şunları söyledi: "Türkiye'nin ağır bir siyasi gündemi var. 15 Temmuz'u yaşadık daha yeni. Bir sürü FETÖ olayları var ki bu olayların en çok sıkıntı yaptığı yer Ankara'dır. FETÖ'den en çok tutuklanan, açığa alınan Ankara'da. Ankara'nın böyle bir ağır gündemi var.

Bir taraftan da baktığımızda genel olarak Suriye ilişkileri, AB ilişkileri, Rusya ilişkileri, Amerika ilişkilerinin nabzı Ankara'da atıyor. İşin doğrusu halkımız, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeteri kadar ilgilenemedi. Bugün itibari ile 'evet' oyu veren 'hayır' oyu veren insanların kafasında birçok soru işaretleri olabilir. Fakat milletimiz için iyi bir sistem geliyor. Ne kadar doğru bir karar verildiği ileride iyi bir şekilde görülecektir. 'Hayır' oylarının Ankara'da yüksek olmasının sebebi biraz da insanların bunu tam olarak tartışma, inceleme fırsatının olmamasındandır bu ağır siyasi gündem içerisinde." 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.