Esnaf evet dedi

Esnaf evet dedi

Keçiören’de Ekonomi İşler Birimi Esnaf Komisyonu toplantısında bir araya gelen esnaflar, istikrarlı bir çalışma hayatı için 16 Nisan referandumunda ‘evet’ diyeceklerini bildirdi.

Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen Ekonomi İşler Birimi Esnaf Komisyonu Toplantısı büyük ilgi gördü. Esnafların doldurduğu salonda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Ekonomi İşleri Birim Başkanı Kazım Soner İmal konuştu. 16 Nisan referandumunun esnaflar açısından öneminin konuşulduğu toplantıda istikrar için ‘evet’ çağrısı yapıldı. 

Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, “1990-2000 arasında 9 yıl içinde 10 tane hükümet kurulmuş. Ortalama 1 yılın altında hükümet ömürlerinden bahsediyoruz. İnsanlar kısa süreli işlerde bile çalışmak istemiyor. Herkes önünü görmek istiyor” diyerek gelecek kaygısından kurtulmak ve istikrara kavuşmak için 16 Nisan’da kurulacak sandıkları işaret ederek ‘evet’in önemini vurguladı. 

VATANDAŞ HATA YAPMAZ

Parlamenter sistemden kaynaklı olarak geçmişte yaşanan sıkıntıları aktaran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Mevcut sistemde 550 milletvekilini seçiyorsunuz, sonra onlar kendi aralarından istedikleri gibi hükümetçilik yapıyorlar. Hükümet kuruyorlar, hükümet yıkıyorlar, cumhurbaşkanı seçiyorlar, olmadı birbirleriyle takas yapıyorlar. Olmadı pazarlıklar yapılıyor, olmadı milletvekilleri satılıyor, olmadı bakanlıklar satılıyor. Geçmiş dönemde bütün bunları yaşadık.

Şimdi gelecek sistemde bunları hiçbirinin olmaması için önlemler alınıyor. Bazıları soruyor, bugün Recep Tayyip Erdoğan var, biz memnunuz. Ya ondan sonra bir başka adam gelirse ne olacak, bir deli gelirse ne olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? 550 milletvekili hata yapmaz ama vatandaş hata yapar, demektir. Vatandaş hata yapmaz. Yüzde 50 artı 1’i bulmuş halkın iradesi asla hata yapmaz” şeklinde konuştu. 

PARLAMENTER SİSTEMİN SIKINTILARI

Yeni anayasa ile esnaf önünün göreceğini ve istikrarlı bir çalışma hayatına kavuşacağını belirten Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, “Esnaf ziyaretlerinde bunu görüyoruz. Esnafın en büyük şikayeti şu seçimi bir atlatalım inşallah işler düzelecek şeklinde. Ancak 7 Haziran’dan önce de öyle diyordunuz, 1 Kasım’dan önce de böyle diyordunuz, şimdi referandum geldi şimdi de böyle diyorsunuz. Bir belirsizlik var. Sürekli seçim. Bütün bu olumsuz unsurlar esnaftan başlamak üzere en büyük sanayiciye kadar yansıyor.

Geçmişten bu güne bütün devlet adamlarının dillendirdiği ancak hiç bu kadar yaklaşamadığı bir sürece girmiş olduk. Bu sıkıntılar parlamenter sistemden kaynaklanmaktadır. 16 Nisan sandıktan ‘evet’in çıkmasıyla ülkenin gündeminde artık seçimler olmayacak ve bir belirsizlik yaşanmayacak. Esnaflar da önünü görecek, istikrarlı bir çalışma dönemi yaşayacak” dedi.

GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Toplantıda konuşan Ekonomi İşleri Birim Başkanı Kazım Soner İmal, Türkiye’deki esnaf kültürünü değerlendirdi. Geleceğin teminatı için güçlü olmak gerektiğini vurgulayan İmal, “Bizim esnafımız yaklaşık bin yıllık geçmişimizde ekonomimizin ticari hayatımızın bel kemiği olmuştur. Sosyal hayatta, siyasette, ülkenin geleceğinde belirleyici esnaftır. Esnafın kanaat kültürü, yardımlaşma ve dayanışma ruhu medeniyetimizin en temel dayanağıdır.

Türkiye, eğer yaşadığı onca sıkıntıyı, badireyi en ağır ekonomik krizleri bütünlük içerisinde aşabildi ise burada esnafımızın sağlam duruşunun katkısı vardır. Geleceğin teminat altına alınmasının önemli bir dönemecindeyiz. Eğer 15 Temmuz’da bir koalisyon hükümeti olsaydı, zayıf iktidar olsaydı, ne olurdu bu ülkenin hali? Yeniden bir darbe yaşamamak için güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Esnafımızın 16 Nisan’da gereken cevabı vereceğine inancımız tamdır elhamdülillah” ifadelerini kullandı. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.