Esnaf tedirgin

Esnaf tedirgin

100. Yıl Çarşısı esnafları çarşının yıkılacağı gerekçisiyle gerekli hizmetleri alamadıklarından şikayet ediyor. Çarşının bakımsız görüntüsü karşısında müşterilerin de gelmediğini belirten esnaflar işlerinin bozulduğunu belirtti. 

Başkent’te büyük değişim yaşanacak. Ulus’ta yeni kent meydanı projesi kapsamında birçok bina yıkılacak. Bunların yerine modern ve şehrin ihtiyaçlarına cevap veren cazibe merkezleri kurulacak. Ulus, Ankara’da esnaflık geleneğinin yaşatıldığı yerlerden bir tanesi. Burada bulunan birçok esnaf eski ve yıkılması planlanan iş merkezlerinde çalışıyor. Hal böyle olunca esnaflar gelecekleri açısından tedirginlik yaşıyor. Ulus’ta bulunan 100. Yıl Çarşısı esnafları da aynı konudan muzdarip. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istiyorlar.

ZARAR EDİYORUZ

Ulus projesi kapsamında yıkılacak yapılardan bir tanesi olan 100. Yıl Çarşısı esnafları mağdur olduklarını söylüyor. 100. Yıl Çarşısı’nın yıkılacağı gerekçesiyle uzun zamandır gereken hizmeti alamadıklarından şikayetçi olan 100. Yıl Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan, bu durumun işlerini de olumsuz etkilediğini belirtti. 
Doğan, “ Çarşımız Ankara’nın en güzel yerinde bulunuyor. Geçmişte burada çok paralar kazandık. Şimdilerde ise zarar ediyoruz. Çarşı ensafı kirasını ödeyemeyecek duruma geldi. Gereken hizmeti alamıyoruz. Çarşımız oldukça bakımsız bir hal aldı. Müşteriler de çarşının bu bakımsız görünümü karşısında adeta kaçar oldu” ifadelerini kullandı. 

dsc_0891.jpg

MÜŞTERİ GELMİYOR

Gün geçtikçe dükkanların boşaldığını söyleyen 100. Yıl Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan, sadece 20 dükkanın kaldığını onların da 2019’a kadar sözleşmeleri bulunduğunu belirtti. Doğan, “ buralar yıkılacak diye bakım yapılmıyor. Boşalan dükkanların camları kırılıyor. Madde bağımlıları bu boş dükkanları mesken tuttu. Böyle olunca müşteri de gelmiyor” dedi.

KİMSE MAĞDUR OLMASIN

100.Yıl Çarşısı esnafları olarak 2019’a kadar kontratlarının bulunduğunu ifade eden Hasan Doğan bu süre içerisinde gereken hizmette kesinti yaşanmamasını istiyor. Doğan, “ Bizim burada 2019’a kadar kontratımız var. Biz Belediye Başkanımızıa ve devletimize saygılıyız, vatansever insanlarız. Ancak burası yıkılacak diye gereken hizmeti alamıyoruz. İşlerimiz bozuldu. Geçtiğimiz kış kaloriferlerimiz yanmadı ve burada esnafımız üşüdü. 2019’a kadar bize saygı duyulmasını istiyoruz. Bizler elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. İstiyoruz ki ne esnafımız mağdur edilsin ne de belediyenin işleri aksasın” dedi. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.