Etimesgut Ahi Mesut'ta ışıksız kavşağa tepki: İlle ölümlü kaza mı olmalı?

Etimesgut Ahi Mesut'ta ışıksız kavşağa tepki: İlle ölümlü kaza mı olmalı?

Ankara’nın nüfusu en fazla artan merkez ilçelerinden Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi ana arterlerinden Kürşat Caddesi üzerindeki ışıksız ve setsiz kavşaklar kazalara davetiye çıkarıyor. Önceki gün yeni bir kaza yaşandı. Mahalleli ışık veya set istiyor.

Ankara’nın nüfusu en fazla artan merkez ilçelerinden Etimesgut’un ana arterlerinden Kürşat Caddesi üzerindeki ışıksız ve setsiz kavşaklar kazalara davetiye çıkarıyor.

Önceki gün yeni bir kazanın yaşandığı kavşağa trafik lambası veya en azından set yapılmasını isteyen çevre sakinleri “Büyükşehir’e başvurduk ama olumlu olumsuz bir cevap bile alamadık. İlle ölümlü kaza mı olmalı tedbir için” diyor.

Başkent’in son yıllarda nüfusu en fazla artan metropol ilçesi olan Etimesgut’un Bağlıca’ya açılan ana yollarından Kürşat Caddesi’nde araç trafiği günden güne artıyor. Kürşat Caddesi’nde artan araç trafiği kaza ihtimalini de yükseltiyor. İlçenin en gözde semti olan Ahi Mesut Mahallesi’nden geçen Kürşat Caddesi, yoğunluğa rağmen eksiklikleri ile dikkat çekiyor. Caddenin aydınlatma lambaları yeni yeni dikilirken, trafik ışıklarında eksiklikler bulunuyor. 

SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Kürşat Caddesi üzerinde bazı kavşaklar var ki, trafik ışığı ve araçların yavaşlamasını sağlayan set olmadığı için kazalara davetiye çıkarıyor. O kavşaklardan birinde (1872. sokak girişi) önceki gün yeni bir kaza meydana geldi. Bağlıca yönünden Etimesgut yönüne ilerleyen bir araç ile sağ bağlantı yolundan karşı yola geçmeye çalışan bir araç çarpıştı. Neyse ki kazada ciddi hasar ve can kaybı yaşanmadı. 

kkk.jpg

MAHALLESİ IŞIK VEYA SET İSTİYOR

Ahi Mesut Mahallesi sakinleri Kürşat Caddesi üzerindeki 1872 ile 1863. sokaklara giriş kavşaklarında trafik lambası takılmasını veya araçların yavaşlamasını sağlayan set yapılmasını istiyor. Mahalleli “Bu caddede trafik çok yoğun. Kavşaklarda ışık, set olmadığı için araçlar caddede hız kesmeden ilerliyor, kavşaklı ara yollardan caddeye geçiş çok zorlaşıyor. Bu yayalar için de geçerli. Karşıdan karşıya geçmek için araç seyrinin olmamasını bekliyoruz. Caddede bir araç ilerliyorsa karşıya geçmeniz imkansız, o aracın gözlerden kaybolması gerekir karşıya geçmemiz için” diyor. 

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI: İLLE ÖLÜMLÜ KAZA MI OLMALI?

Söz konusu kavşaklara trafik ışığı veya set yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını ancak olumlu veya olumsuz bir cevap alamadıklarından şikayet eden mahalleli, Büyükşehir’e “Çok mu zor şuraya bir set yapmak. İlle ölümlü kaza mı olması gerekiyor, aklımızın başına gelmesi, kolları sıvayıp ışık, set yapmak için” diye tepki de gösteriyor. Mahallelilerden kimileri ayrıca “Trafik ışığı takılmayacak, set yapılmayacaksa bu kavşaklar kapatılsın daha iyi” diye sitem ederken, kimi vatandaşlar da “O zaman da ara yollardan caddenin karşı yönüne geçiş imkanı ortadan kalkar ve yeni bir mağduriyet oluşur” diyor.

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.