Etimesgut Belediye Başkanvekili Mehmet Özdemir kimdir, nereli?

Etimesgut Belediye Başkanvekili Mehmet Özdemir kimdir, nereli?

Etimesgut Belediyesi’nde başkan vekili seçimi yapıldı. Oylamada en çok oyu Mehmet Özdemir aldı. Peki Etimesgut Belediye Başkanvekili ilk tur seçiminde en çok oyu alan Mehmet Özdemir kimdir, nereli?

Etimesgut Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapılmış, Erdal Beşikçioğlu dahil çok sayıda yönetici gözaltına alınarak, tutuklanmıştı. Beşikçioğlu daha sonra İçişleri bakanlığınca görevden alınmıştı.

MEHMET ÖZDEMİR KİMDİR?

Bu ismin yerine Etimesgut Belediyesi’nde başkanvekili seçimi yapıldı. Oylamada en çok oyu Mehmet Özdemir aldı. Ancak 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimine geçildi.

İlk tur oylama sonucu:

  • Mehmet Özdemir 18 oy aldı.
  • En yakın rakibi Seda Dilber ise 11 oyda kaldı.
  • 6 boş oy.
  • 6 oy çekimser.

Etimesgut Belediyesi’nin mevcut Meclis Üyelerinin siyasi parti dağılımları şöyle:

  • CHP (Tamamı Yeni Parti’ye geçmişti): 33
  • AK Parti: 6
  • MHP: 6

Belediyelerde adaylardan birinin Başkanvekili seçilebilmesi için meclis üye tam sayısının 3’te 2’sinin oyunu alması gerekiyor. Etimesgut Belediyesi’nde 45 meclis üyesi bulunuyor.

Peki Etimesgut Belediye Başkanvekili ilk tur seçiminde en çok oyu alan Mehmet Özdemir kimdir, nereli?

mehmet-ozdemir.jpg

Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, aslen Karslı olan Mehmet Özdemir, lise öğrenimini Kars Ticaret Meslek Lisesinde yaptı. Ardından önce Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndan ardından Anadolu üniversitesi İİBF’de Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

Aile şirketlerinde ulaşım, inşaat ve peyzaj sektörlerinde aktif görev, Kırgızistan’da danışmanlık, Volkan İtfaiye’de danışmanlık yaptı. Halen bu ticari ticari faaliyetleri devam etmekte.

CHP üyesi olan Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut ilçe yönetimi ve ilçe sekreterliği yaptı.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.