Etimesgut Tam Teşekküllü Bir Hastaneye Kavuştu

Etimesgut Tam Teşekküllü Bir Hastaneye Kavuştu

Sait Ertürk Devlet Hastanesi’nin Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Askeri Hava Hastanesi ve Etimesgut Devlet Hastanesi birleşmesinin güçlerine güç kattıklarını söyledi. Muhammet Ali Oruç, birleşmeyle Etimesgut’un tam teşekküllü b

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Sağlık Bakanlığı’na devredilen Askeri Hava Hastanesi ve Etimesgut Devlet Hastanesi birleşerek Sait Ertürk Devlet Hastanesi olmuştu. Hastanenin Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Habervaktim’e hastane hakkında bilgi verdi. İki hastanenin birleşerek güçlerine güç kattığını aktaran Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Etimesgut’un hem askere hem de sivile hizmet verecek tam teşekküllü bir hastaneye kavuştuğunu söyledi.  

ETİMESGUT’TA YEŞİL BİR HASTANE

Etimesgut’un 160 dönümlük yeşil alana sahip tam teşekküllü bir hastaneye kavuştuğunu söyleyen Başhekim Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, “Etimesgut için tek hastanenin olması yeterli değil, diğer hastanemiz şuan yapım aşamasında, onun da 2018’in ortalarına doğru bitmesi planlanıyor. Burası 160 dönümlük arazisi olan, 2 bin 200 ağacı olan yeşil ve oksijeni bol olan bir alan. O yüzden buranın bir fiziki avantajı var. 2 kilometrelik yürüyüş alanımız var, spor salonumuz var bu alanlarda da hizmet verebiliyoruz. Hastane için güzel bir ortam mevcut burada, hastanenin yeşilliğin içerisinde olması hastalar için bir avantaj. Polikliniklerimiz aktif şekilde çalışıyor, acilde 150 metre karelik bir alan vardı biz bu acil alanını 600 metreye kadar çıkardık. Şuanda halkımıza acil anlamında daha iyi bir hizmet sunuyoruz. Yaklaşık 60 tane polikliniğimiz var ve tüm ana branşlarda hizmet veriyoruz, kalp damar cerrahisi ve çocuk cerrahisi yan dallarımızda mevcut” diye konuştu.

HALKIMIZ DİĞER HASTANELERE YÖNLENDİRMEYECEĞİZ

“Ameliyatlara başladık, bu hafta itibariyle 10 ameliyatımız oldu ve hastane yatışlarımız başladı” diyen Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, “Halkın buraya alışması tabi bir süreç alacak, eski hastaneye göre yaklaşık bir km’lik mesafenin olması nedeniyle vatandaşlar bir alışma süreci yaşayacak. Askeriyenin baktığı hasta sayısına göre şuan çok çok artış var. Eskiden askeriye kendi hastalarına bakıyordu artı dışardan siviller geldiğinde yüzde 5 kadar bir kontenjan ayırıyordu. Yaklaşık şuan 2 bin 500, 3 bin civarı polikliniklere gelen hastamız mevcut, bu sayının kışa doğru daha çok artmasını bekliyoruz. Etimesgut’ta yaklaşık 1 yıldır devlet hastanesi yoktu, vardı ama sadece poliklinik ve acile bakıyordu, yatak kısmı mevcut değildi. Sadece poliklinik ve acil hizmeti veren bir hastane vardı, şimdi yatak ve ameliyat hizmeti de veren tam teşekküllü bir hastanemiz olmuş oldu. Bundan sonraki süreçte de Etimesgut’ta çoğu hastalığın tedavisini yapmayı düşünüyoruz ve istiyoruz. Halkımızı mümkün olduğunca diğer hastanelere yönlendirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 100 KAPASİTEYLE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Devlet hastanesinin askeri hastaneyle birleşerek tek hastane şeklinde hizmet verdiğini belirten Muhammet Ali Oruç, “2 hastanenin birleşmesinin nedeni aralarında 1 km’lik bir mesafe olması ve diğer hastanede fiziki olarak tam bir hastanenin mevcut olmaması, sadece acil ve poliklinik hizmeti vermesi, burada büyük bir binanın olması oradaki inşaat sürecini hızlandırmak amacıyla tek hastane olarak birleştirildi. Buraya taşınmadan önce Etimesgut’ta tam teşekküllü bir hastane yoktu. Etimesgut’un 550 bin nüfusu var ve 41 ilden büyük bir ilçe buraya ihtiyacımız vardı. Yeni hastanemiz bittiği zaman ön görümüz çevredeki hastanelerden daha çok hastamız olacağı yönünde. Askeriyenin elinde sağlık

hizmetlerinde kullanılacak iyi imkânları vardı, yeni bir MR cihazı, bilgisayarlı tomografi cihazları var. Fakat hizmet verdiği kesim sadece askeriyeydi dolayısıyla bir cihaz yüzde 10-15 kapasitesinde çalışıyordu. Bizim bu cihazları yüzde 100 kapasiteyle çalıştırmamız gerekiyor. Etimesgut’ta daha önce vatandaşların hastaneye yatması gerektiğinde başka hastanelere yönlendiriyorduk. Şimdi çevre hastaneler gitmek zorunda kalmayacaklar” dedi.

HEM SİVİLE HEM ASKERE HİZMET VERİLİYOR

Askeriyeden kadroya geçen hekimler ve sivil hekimlerle askere ve sivile hizmet vereceklerini aktaran Oruç, “Askerlerin tedavileri hastanemizde devam edecek. Önceden sağlık kurulu vardı, askere alınma sağlık kurulu, uçucu sağlık kurulu, rütbe değişiminde sağlık kurulu, er erbaş alım raporları aynı şekilde devam edecek. Normal hasta olan askerlerde burada tedavilerini olabilecekler. Önceden bulunan hakları aynı şekilde devam edecek. Hem sivile hem askere hizmet veren tam teşekküllü bir hastanemiz oldu. Askeriyeden kadromuza yaklaşık 30 hekim geçti onlarda gücümüze güç kattı. Sağlık Bakanlığı’na askeriyeden devredilip taşınan tek hastane burası. 2 hastane birleşip teke indi, şuan askeri ve sivil hekimler hem askere hem sivile hizmet veriyor, birlikten güç doğdu” şeklinde konuştu.       

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.