Etimesgut'a ziyaretçi akını: 2 milyonu aştı

Etimesgut'a ziyaretçi akını: 2 milyonu aştı

Etimesgut Belediyesi tesislerindeki ziyaretçi sayısı son 2 yılda 350 bini aştı. Aktif üye sayısı 135 bin kişiye ulaştı. Türk Tarih Müzesi’nin ziyaretçi sayısı ise 2 milyonu aştı.

Etimesgut Belediyesi tesislerindeki ziyaretçi sayısı son 2 yılda 350 bini aştı. Aktif üye sayısı 135 bin kişiye ulaştı. Türk Tarih Müzesi 2 milyon ziyaretçiyle dikkat çekti. Başkan Demirel, “Ankara’da tesis zengini belediyeyiz, yaşam kalitesini arttırıyoruz“ dedi.

Etimesgut Belediyesi tesislerinin ziyaretçi sayısı son iki yılda 350 bini aştı. Tesislerin aktif üye sayısı ise 135 bin kişiye ulaştı. TÜİK’e göre nüfusu 617 bini bulan Etimesgut’ta, tesislerden yararlanan kişi sayısı 350 bini buldu. Türk Tarih Müzesi ise 2 milyon ziyaretçisini ağırladı. En son 25’ncisi düzenlenen Anadolu Günleri Kültür Festivaline 1 milyon kişi katıldı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel bu durumu, “Ankara’da tesis zengini belediyeyiz ve tesislerimizle hayatlara dokunuyoruz. Yaşam kalitesini artırıyoruz” sözleri ile değerlendirdi. Etimesgut Belediyesi tesislerinde vatandaşlar kültür sanattan spora, kreşten ücretsiz eğitime birçok imkândan faydalanabiliyor. 30 bin üyesi kütüphanelerden ve 1500 öğrenci kreşlerden olmak üzere yaklaşık 350 bin kişiye ulaşan tesislerin 135.294 aktif üyesi olduğu belirtildi. Başkan Enver Demirel’in ilçeye kazandırdığı Kütüphane, tiyatro, sergi alanları, konser, meslek kursları ve el sanatlarının yer aldığı alanlara özellikle kadınlar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.

basliksiz-1-kopya-001.jpg

“HAYATLARA DOKUNAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ“

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, vatandaşların hayatlarına dokunan onlarca tesis kazandırdıklarını belirterek, “Çocuk, genç, yaşlı, çalışan, kadın erkek toplumun tüm kesimlerinin yaşamlarını kolaylaştıran, onların hayatlarına dokunan hizmetler üretiyoruz. 100’ü aşkın tesis, 460 park, 5 milyon metrekareye yakın yeşil alan inşa ettik. Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Engelsiz Yaşam Merkezi, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM), Devlet Bahçeli Tesisleri Cemevi gibi vizyonel projelerimizle ilçemizi Ankara’mızın, ülkemizin en çağdaş şehirlerinden biri haline getirdik” şeklinde konuştu.

dfsfds.jpg

İLÇENİN YARISI FAYDALANDI

Etimesgut Belediyesi’ne ait 15 kültür sanat yaşam merkezi, 7 kütüphane, 5 emekli konak ve dinlenme tesisi, 2 hanımlar konağı, 5 Kreş, 14 eğitim birimi ile 10 spor tesisi ve havuzlarıyla toplam 58 tesisten şuana kadar 350 bin kişi faydalandı.

dfdf.jpg

ETİMESGUTLULAR SPORA İLGİ GÖSTERİYOR

Etimesgut halkı, 132 bin üye ile en çok spor tesisleri ve yüzme havuzlarına ilgi gösterdi. Ankara’nın en çok kapalı havuzuna sahip olan ilçelerinden birisi olan Etimesgut’ta; Devlet Bahçeli Tesisleri, Güzelkent Tesisleri Havuzu, Ahi Elvan Havuzu, Göktürk Havuzu, Merkez Havuz ve Engelsiz Yaşam Havuzu gibi spor tesisleri vatandaşların ilk tercihlerinden oldu.

fdsdfs.jpg

SPORU, YAŞAM MERKEZLERİ TAKİP EDİYOR

En çok spor tesislerine rağbet eden Etimesgutlular, ikinci olarak yaşam merkezlerine ilgi gösterdi. 95 bin üyesi olan yaşam merkezlerinden; 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (CKM), Devlet Bahçeli Tesisleri, Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Engelsiz Yaşam Merkezi, Korkut Ata Kongre Ve Kültür Merkezi, Ahi Elvan Aile Yaşam Ve Eğitim Merkezi, Aile Akademisi ve Göktürk Aile Yaşam Ve Eğitim Merkezi gibi tesislerde, birbirinden farklı kültür sanat faaliyetleri ve eğitim hizmetleri vatandaştan yoğun ilgi gördü.

dsfdfs.jpg

BAŞKAN DEMİREL’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Etimesgut Belediyesinin eğitim birimleri, 63 bin kayıtlı kişi ile vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim ve yetişkinlere meslek edinme kursları sunan bu merkezlerde emekli vatandaşlar, kendileri için inşa edilen emekli konak ve dinlenme evlerinde ise 22 bin üye ile birlikte kendilerine sunulan sosyal donatılardan faydalanma imkânı buldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.