Etimesgut’ta bir devir sona erdi: Tarihinde ilk kez sosyal demokratlara geçti!

Etimesgut’ta bir devir sona erdi: Tarihinde ilk kez sosyal demokratlara geçti!

Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, oyların yüzde 56.58’ini alarak yarışı önde bitirdi. Bu sonuçlarla beraber 1990 yılında kurulan Etimesgut, ilk kez sosyal demokrat bir belediye başkanı tarafından yönetilecek.

Türkiye’nin merakla takip ettiği kritik seçimlerde Ankara’da heyecan doruktaydı. 2019'daki seçimlerde az bir farkla Milliyetçi Hareket Partisi'nin zafer elde ettiği ilçe, 31 Mart seçimleri büyük bir sürprize sahne oldu. CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak yarışan ünlü sanatçı Erdal Beşikçioğlu, rakiplerine fark attı ve büyük bir zafer elde etti.

Seçim sonuçlarına göre Erdal Beşikçioğlu yaklaşık 100 bin oy farkla (Yüzde 56.58) MHP'li rakibi Enver Demirel'i geride bırakarak yeni belediye başkanı oldu. Seçim kampanyası boyunca Erdal Beşikçioğlu, Angara'nın evladı olarak Mansur Yavaş'ı işaret ederek, "Biz iki Angaralı Angara'ya çok şeyler yapacağız" sözleriyle seçmene seslenmişti.

3-002.jpg

DETAYLI VERİLER

Anadolu Ajansı verilerine göre Erdal Beşikçioğlu oyların yüzde 56.58’ini alarak yarışı açık ara farkla galip tamamladı. Onu yüzde 32.62 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi adayı Enver Demirel izledi. Etimesgut’taki detaylı veriler şöyle:

  • CHP – Erdal Beşikçioğlu: 56.58
  • MHP – Enver Demirel: 32.62
  • YRP - Abdulkadir Baloğlu: 2.97
  • Zafer Partisi – Müslim Taşdan: 2.09
  • İYİ Parti – Hilmi Özer: 1.84

5-001.jpg

SAĞ CENAH İLK DEFA KAYBETTİ

Etimesgut seçmeni, belediyenin kurulduğu 1990 yılından itibaren tüm seçimlerde muhafazakar-milliyetçi adaylara oy vermişti. İlçede son 34 yılda ANAP’lı Ramazan Tosun, Refah Partili Yalçın Beyaz, AK Partili S. Kemal Yılmaz ve 15 yılı kesintisiz olmak üzere 20 yıllık süre boyunca MHP’li Enver Demirel başkanlık yapmıştı.

CHP’li Erdal Beşikçioğlu Etimesgut tarihindeki ilk sosyal demokrat belediye başkanı olacak.

galatasaray-psd.jpg

TÜRKİYE’NİN EN STRATEJİK İLÇESİ

Erdal Beşikçioğlu’nun zaferini ilan ettiği Etimesgut, son dönemde Türkiye’nin askeri ve istihbarat merkezi haline geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın merkezi KALE, geçtiğimiz yıllarda Bağlıca Mahallesi'ne taşındı.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarının tek bir yerleşkede toplandığı Ayyıldız Projesi ise açılış için güç sayıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.