Etimesgut’un çiçek hastanesi bitkilere hayat veriyor

Etimesgut’un çiçek hastanesi bitkilere hayat veriyor

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından yapılan çiçek hastanesinde görevli Peyzaj Yüksek Mimarı Meliha Zeynep Metin, "Vatandaşlarımızın hasta bitkileri burada tedavi görüyor. Ayrıca çiçek satışı bölümümüzden de alışveriş yapabiliyorlar" dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Adayı Enver Demirel tarafından hayata geçirilen çiçek hastanesinde görevli Peyzaj Yüksek Mimarı Meliha Zeynep Metin, hastane işleyişinin detaylarını gazetemize açıkladı. Metin, “Vatandaşların evlerindeki bitkilerinin gerekli bakımları ve hastalık teşhisleri yapılıyor. Yapılan teşhislere göre de gerekli tedavi uygulanarak sahibine teslim ediliyor” şeklinde konuştu. Hastane içerisinde bulunan sağlıklı çiçek satışı bölümde de çeşit çeşit bitkilerin uygun fiyatla satıldığını ifade eden Metin, “Bu bölümde vatandaşlarımız gelip görüp istedikleri bitkileri uygun fiyatlı olarak satın alabiliyorlar” dedi.

peyzaj-yuksek-mimar-meliha-zeynep-metin.jpg

HASTALIKLAR ANALİZ EDİLİYOR

Etimesgut Belediyesine ait çiçek hastanesinde görevli Peyzaj Yüksek Mimarı Meliha Zeynep Metin, bu hastanede hasta bitkilerin tedavi edildiğini ifade etti. Metin, “Çiçek hastanesi vatandaşların evlerinde bulunan hasta bitkilerini getirdikleri bir yer. Burada vatandaşların evlerindeki bitkilerinin gerekli bakımları ve hastalık teşhisleri yapılıyor” açıklamasında bulundu.

hastaliklar-analiz-ediliyor.jpg

İHYİTACI OLAN TEDAVİ UYGULANIYOR

Metin, hastaneye gelen bitkilerin ihtiyacı olan tedaviyi analizlerle tespit ederek uygulayacaklarını söyledi. Metin, “Hastalanan bitkinin sorunu hastanemizde çeşitli yöntemlerle analiz edilerek teşhisi yapılıyor. Daha sonra hasta bitkiler tedavi edilip sahibine tekrar teslim ediliyor. Bitkinin nasıl bir tedaviye ihtiyacı varsa ona göre müdahale ediliyor. İlaç ile müdahale edilmesi gerekiyorsa ilaçla müdahale, budama yapılması gerekiyorsa budama ve saksısı değişmesi gerekiyorsa da saksısı değiştirilerek hasta bitkilerin tedavisi sağlanıyor” şeklinde konuştu.

2-004.jpg

BİTKİ SATIŞI DA YAPILIYOR

Hastane içerisinde bitki satış bölümü de olduğunu ifade eden Peyzaj Yüksek Mimarı Meliha Zeynep Metin, “Sağlıklı bitki satışı bölümümüz var. Bu bölümde vatandaşlarımız gelip görüp istedikleri bitkileri uygun fiyatlı olarak satın alabiliyorlar. Bu bölümde yuka ağacı, orkide, bambu, çilli begonya, antoryum ve kaktüs gibi çeşit çeşit bitkilerimiz bulunuyor. Bununla birlikte saksı çeşitleri de mevcut. Vatandaşlarımız isterlerse kendi çiçeklerini de bu saksılara aktarabiliyorlar” dedi.

afaa.jpg

FİYATLAR PİYASANIN ALTINDA

Meliha Zeynep Metin, vatandaşlar için daha ulaşılabilir olması için fiyatların piyasaya göre daha uygun tutulduğunu şöyle ifade etti:

“Sağlıklı bitkilerimizin satışı piyasa fiyatlarının biraz daha altında olarak belirlendi. Vatandaşlarımıza sağlıklı bitkileri daha uygun fiyatlarla sunarak ulaşılabilirliği kolay hale getirmeyi hedefliyoruz. Satış yaptığımız bitkilerde paketleme hizmetimizin yanında hediye kartı gibi hizmetlerimiz de bulunuyor.”

adadd.jpg

EKİP BÜYÜYEBİLİR

Beş kişilik bir ekip ile çalışmalara başladıklarını ifade eden Meliha Zeynep Metin, “Şu an için 3 peyzaj mimarı, bir ziraat mühendisi arkadaşımız ve bir de yardımcı arkadaşımız olarak 5 kişilik bir ekip ile çalışmalarımıza başladık. Daha sonrasında vatandaşlarımızın talebine göre bu ekip daha da büyüyebilir” diye konuştu. Çiçek Hastanesi’nde de görevli ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarları evlerde hastalanan, solan bakıma ihtiyacı olan çiçeklerinizin bakımlarını yapıyor, toprak değişimlerin sağlayarak vatandaşlara rehberlik hizmeti de veriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.