Etimesgut'un ilki olacak: Bağımlılıkla mücadele edecek!

Etimesgut'un ilki olacak: Bağımlılıkla mücadele edecek!

Etimesgut Belediye Başkanı ve Adayı MHP’li Enver Demirel, yeniden seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri “Huzurevleri, kadın konukevleri yaptık ama bunu yapamamıştım” sözleriyle açıkladı.

Etimesgut’un 25 yılda çağdaş bir kentleşme yaşadığını vurgulayan Belediye Başkanı Enver Demirel’in 5’inci dönem belediye başkanlığında gerçekleştireceği en önemli projeleri arasında Etimesgut AMATEM, Alzheimer Merkezi ve Etimesgut Buz Pateni Pisti yer aldı.

1999-2004 yılları dahil 4 dönemdir sürdürdüğü başkanlığı döneminde Etimesgut’ta 86 tesis inşa edildiğini ve şehrin 6’da birinin yeşillendirildiğini belirten Enver Demirel mevcut emekli konakları, huzurevleri ve kapalı pazaryerlerine yenilerini ekleyeceğini söyledi. Enver Demirel, “Etimesgut kültür sanatta, yeşilde ve sosyal tesiste çok daha güzel hizmetleri önümüzdeki süreçte görecek” dedi.

alzheimermerkezi.jpg

ÇAĞDAŞ KENTLEŞME YAŞANIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye başkanlığı döneminde Etimesgut’a kazandırılan hizmetleri şu şekilde açıkladı:

“Etimesgut’ta son yıllarda 15 sosyal, kültür, sanat ve yaşam merkezi, 14 eğitim birimi, 12 kapalı pazaryeri, 10 spor tesisi, 7 kütüphane, 6 kapalı havuz, 5 emekli konağı, 5 cami ve türbe, 5 kreş, 3 köy konağı, 2 hanımlar konağı, 2 şehir meydanı, Bir tane halk ekmek fabrikası ve bir tane de Alevi ve Bektaşi vatandaşlarımız için kültür ve cemevi inşa ettik. Yaklaşık 86 tane tesis ve 460’ın üzerinde park alanını Etimesgut’ta bu zaman dilimi içerisinde gerçekleştirme ve vatandaşlarımızı buluşturma imkanına kavuştuk. Etimesgut’umuzun mücavir alanının yaklaşık 6’da birini yeşillendirerek park ve ormanlar kurduk. Dolayısıyla Etimesgut her geçen gün ve yıllarda ciddi manada çağdaş bir kentleşmenin ihtiyaç hissettiği hizmetleri, toplumun her kesimine hitap eden hizmetleri alma imkanına kavuştu.”

enverdemirelaaciklama.jpg

SAYILARI ARTACAK

Başkan Enver Demirel, “10 yıl içerisinde nüfusumuz yaklaşık 1 milyon olacak. Onun için bu yaşam ve eğitim merkezlerinin, spor merkezlerinin, sosyal merkezlerinin artarak devam etmesi gerekiyor. Biz de bu yönüyle gerçekleştirdiğimiz ve önümüzdeki süreç içinde yapmayı taahhüt ettiğimiz çalışmalarımız var” diyerek, gerçekleştireceği projeleri açıkladı.

enverdemriel3.jpg

İŞTE ETİMESGUT’UN İLKLERİ

Enver Demirel, Etimesgut’ta gerçekleştireceği en önemli projelerinden AMATEM, Alzhemir Merkezi ve Buz Pateni Pisti hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu süreç içinde alkol ve madde bağımlıları için ciddi bir mücadele verdik. Bunun için de önümüzdeki süreç içerisinde bu tür sorunu olan, sıkıntısı olan vatandaşlarımızın faydalanabileceği kalıcı bir mekan gerçekleştireceğiz. Çünkü bu her geçen gün gittikçe artan bir sorun halinde devam ediyor. Evet biz huzurevleri, kadın konukevleri yaptık ama bunu yapamamıştım.”

“Özellikle yaşlılarımızda artarak devam eden Alzheimer sorunumuz var. Böyle bir yakını olan vatandaşımızın evde bakıma zorlandığı için birinin işini bırakması gerekiyor. Dolayısıyla vatandaşların yakınını sabah bırakıp akşam alabileceği bir Alzheimer merkezini Etimesgut’ta gerçekleştireceğiz.”

“Özellikle gençlerimizden, kız çocuklarımızdan gelen bir talep var. ‘Her şeyi yaptın başkanım, bir de buz pateni yap’ dediler. Önümüzdeki süreçte buz pateni pistini de Etimesgutumuza kazandıracağız. Bunu tamamladığımızda da özellikle de gençlerimizin bu isteğini karşılamış olacağız.”

enverdemirel.jpg

ETİMESGUT KAZANACAK

Etimesgut kültür sanatta, yeşilde ve sosyal tesiste çok daha güzel hizmetleri önümüzdeki süreçte görecek” diyen Enver Demirel, Etimesgut’ta sayılarını artıracağı projelerini; Eryaman Yaşlı Bakım Merkezi, Turkuaz Mahallesi Emekli Konağı, Piyade Mahallesi Emekli Konağı, Süvari Mahallesi Kapalı Pazaryeri, ağaçlandırma ve park çalışmaları, kültür ve sanat merkezleri ile etkinliklerinin genişletilmesi ve çoğaltılması olarak söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.