Evet Destek Platformu Ankara’da

Evet Destek Platformu Ankara’da

Referandum için başlatılan "evet" kampanyasına destek olmak için kurulan ve 81 ilde teşkilatlanan Evet Destek Platformu üyeleri, Başkent'te bir araya geldi.

Türkiye'nin kaderini değiştirecek 16 Nisan'daki referanduma katkı için kurulan Evet Destek Plarformu'nun 81 il temsilcisi Başkent'te bir araya geldi. Ülkenin dört bir tarafından "Evet" için gelen platform üyeleri, önceki gün bir otelde geniş katılımlı bir program yaptıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezdi.    

"MİLLETİN EVİ"NE ZİYARET

TBMM'yi gezen Evet Destek Platformu üyeleri 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde Meclis'te yaşananlara şahit olunca duygu dolu anlar yaşadı. Meclis içerisinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. Gazi Meclis'in ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçen platform üyeleri, 750 dönüm üzerine kurulu yerleşkeyi gezdi. "Milletin Evi" olarak anılan Külliye'yi rehber eşliğinde gezen üyeler, resmi konutların içerisini de görme fırsatı yakaladı.     

81 İLDE TEŞKİLATLANDILAR 

Habervaktim'e konuşan Evet Destek Platformu Sözcüsü Sadullah Alagöz, 81 ilde teşkilatlandıklarını belirterek, "81 ildeki STK'larla Başkent Ankara'da sahaya inerek insanlara neden 'evet' demeleri gerektiğini anlatacağız. Çünkü biz 'hayır' diyen vatandaşlarımızın neden 'hayır' dediklerini tam bilemediklerini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin iyi anlatıldığı zaman kararsız kitlede 'evet'e doğru bir kayma görüyoruz" dedi.

BU SİSTEMİN GELMESİ ŞARTTIR

81 ilden gelerek "evet" için çalışan gönülleri bir Ankara'da görmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Alagöz, şunları söyledi: "Ülkemiz Parlamenter sistemle 65 Hükümet görmüştür. Her 10 yılda meydana gelen darbeler, muhtıralar, e- muhtıralar, post modern darbeler bu işin cabası olmuştur. Bir ülkede kalkınma ve istikrarın olması için Cumhurbaşkanlığı sisteminin olması şarttır"

SİYASETTE BAŞARILI OLMAK İÇİN...

"Bu ülkede siyasette başarılı olmak için girişimlerde bulunulduğu dönemlerde hep askeri vesayet, bürokratik vesayet, yargı vesayeti ile boğuşmak mecburiyetinde bırakıldı. Yetmediği yerde dış mihraklar ile işbirliği halinde hükümetlere operasyonlarla müdahaleler yapıldı. Ancak bunların hiçbirisi Haşhaşı FETÖ teröristlerinin 15 Temmuz günü yaptıkları kadar aşağılık olmadı. 15 Temmuz ülkemizin nasıl bir belayla karşı karşıya olduğunu bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur"

KÜRESEL GÜÇ OLABİLMEK İÇİN TAM ZAMANI

"Ülkemizin kılcal damarlarına kadar işlemiş virüslerin temizlenmesi ve yeni terör şebekelerine karşı dirençli bir siyaset ve yürütmenin tesisi için milletçe el ele vermenin tam zamanıdır. Devlet ve millet olarak dünya ile rekabet edebilmek, gelişmiş ülke sınıfında kalıcı olabilmek bölgesel ve küresel güç olabilmek için zincirlerimizden, engellerimizden yüklerimizden kurtulmanın tam zamanıdır. Yapılacak sistem değişikliğinin milletimizin lehine olacak inancı ile yapılan değişiklikler hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve "evet" kampanyasına destek amacı ile ülke genelinde teşkilatlanmış dernekler, federasyonlar, vakıflar vb. kuruluşlarla işbirliği yaparak eylem ve söylem işbirliği içerisinde kampanya yürütmek için Evet Destek Platformu kurulmuştur. 81 ilden temsilciler belirlenmiş ve çalışma ekipleri oluşturulmuştur. Platformumuz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş referandumunun "evet" ile sonuçlanması için canla başla çalışacaktır. Referandum sonrası yapılacak yasal değişiklik ve düzenlemeye katkı verecektir."  

İNSANLAR YETERİ KADAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Platformumuzda 7 kurucu arkadaşımız bulunmaktadır. Her biri kendi federasyonunun başkanıdır. Platformumuzun içinde yine profesörlerimiz vardır. Gazi, Çankaya, Hacettepe üniversitelerinden değerli hocalarımız bizimledir. İnsanlarımız yeteri kadar bilgilendirilmektedir. 16 Nisan'da "evet" çıkması için var gücümüzle çalışacağız."   

KURUCULAR KURULU

Evet Destek Platformu Kurucular Kurulu Şöyle:
Sadullah Alagöz – ANKAF (Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu) Genel Başkanı
Mehmet PEKER – GESAR (Gelişim Eğitimi ve Stratejik Araştırmalar Federasyonu) Genel Başkanı
Yusuf Özdemir – Din-Bir-Sen (Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Sendikası) Genel Başkanı
Nilgün Gündoğdu – Aktif İş Girişimci Kadınlar Derneği Genel Başkanı
Yunus Çelik – Ahi Evran İş Adamları Derneği Genel Başkanı
H. Cesurhan Taş – İNTERMEDYA (Uluslararası İnternet Medya ve Basın Birliği Derneği) Genel Başkanı
Zülali Kozan – EKON (Uluslararası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği) Genel Başkanı
Adnan Demirel – ASAD (Avrasya Eğitim ve Stratejik Araştırmalar Derneği) Genel Başkanı
Tülay Bayramoğlu – USED (Uluslararası Spor Sağlık ve Eğitim Derneği) Genel Başkanı
Mükremin Yıldırım – YADER (Yaşam Okulu Derneği) Genel Başkanı

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.