Son dakika: EYT seçim sonrasına mı bırakıldı?

Son dakika: EYT seçim sonrasına mı bırakıldı?

Deprem nedeniyle seçim sonrasına bırakılabileceği ihtimali gündeme gelen düzenleme ile ilgili EYT ertelendi mi, EYT erteleniyor mu, EYT seçim sonrasına mı bırakıldı sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz:

İnsanlar internette EYT ertelendi mi, EYT erteleniyor mu sorularının cevaplarını arıyor. Deprem nedeniyle seçim sonrasına bırakılabileceği ihtimali gündeme gelen düzenleme ile ilgili EYT ertelendi mi, EYT erteleniyor mu, EYT iptal mi, EYT seçim sonrasına mı bırakıldı sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz:

DEPREMLE GÜNDEME GELEN İHTİMALLER

Onbinlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde milyarlarca dolarlık maddi hasar oluşması bütçeyi olumsuz etkilerken, Hükümet’in ekonomi politikalarında bir takım değişikliklere gidebileceği ifade ediliyor. Deprem maliyeti ile ilgili resmi bir veri bulunmazken, kimi uzmanlar 84 milyar dolar rakamını telaffuz ediyor.

Bu noktada akıllara, son yılların en yüksek maliyetli düzenlemelerinden biri olarak gösterilen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi geliyor. Depremin yaralarının sarılabilmesi için EYT düzenlemesiyle ilgili yeni kararlar alınabileceği ihtimali gündeme geldi.

EYT ERTELENDİ Mİ?

Hükümet’in EYT düzenlemesini erteleyebileceğini ifade edenler bile var. İnsanlar internette EYT ertelendi mi, EYT iptal mi, EYT erteleniyor mu, EYT seçim sonrasına mı bırakıldı sorularının cevaplarını ararken, Hükümet’ten henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

EK SÜRE NE ANLAMA GELİYOR?

Ancak, deprem bölgesinde yaşayan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvuruları için ek süre verilmesi “EYT ertelendi mi” sorusunu güçlendiren bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Deprem illeri olan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman gibi illerdeki EYT’lilere ilişkin karara göre, son ödeme tarihi 6 Şubat ile 31 Ağustos arasında olan borçlanma ve ihya borçları için son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak dikkate alınacak.

Borçlanma ve ihya için son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrasında olanlar, 'başvuru tarihine göre hesaplanan tutarı' 31 Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Ödenecek tutarda artış olmayacak.

eyt-magdurlari-seslerini-duyurmak-icin-boyle-eylem-yaptilar.jpg

EYT ertelendi mi? EYT iptal mi? Gelinen noktada, 21 Şubat itibariyle EYT ertelendi mi sorusunun cevabı “hayır”dır. Ancak EYT ertelendi mi sorusunun cevabının ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

EYT erteleniyor mu? EYT erteleniyor mu sorusunun cevabı da aynı şekilde, ilerleyen günlerde netleşecektir. Hükümet kanadından bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değildir.

"İHTİYACI OLMAYAN BAŞVURU YAPMASIN"

EYT'nin ertelenmesi hatta iptal edilmesi veya yasalaşsa bile deprem nedeniyle belli bir süre faydalanılmaması çağrısında bulunanlar da oluyor. Örneğin Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas, emekli maaşına ihtiyacı olmayan EYT’lilere depremzedeler için fedakarlık yapma çağrısında bulunarak “İhtiyacı olmayan EYT’li bir yıl boyunca başvuru yapmasın” dedi.

DEPREM NEDENİYLE ERTELENDİ

Malum milyonlarca vatandaşın sabırsızlıkla beklediği EYT kanun teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Deprem yaşanmamış olsaydı Meclis Genel Kurulu’na gelmiş ve yasalaşmış olacaktı. Ancak büyük deprem felaketi sonrası Meclis çalışmalarına ara verince EYT düzenlemesi ertelenmiş oldu.

MECLİS 28 ŞUBAT’TA AÇILIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat'a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıklamıştı. 28 Şubat’ta Meclis’in açılmasının ardından EYT düzenlemesinin hemen gündeme alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor.

EYT mağdurlarının gözü kulağı şimdi 28 Şubat'ta, 28 Şubat'ta Meclis'in açılmasıyla düzenlenin Genel Kurul'a getirilip, yasalaştırılarak yürürlüğe konmasında.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.