Ezanları Susturan Darbelerden Darbeyi Durduran Salalara

Ezanları Susturan Darbelerden Darbeyi Durduran Salalara

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuzu 16 Temmuz bağlayan gecedeki darbe girişimi sırasında gece okunan salalar ile halk meydanlara çağrıldı. Ankara’da merkezi sistemden okunan ilk salayı İsmail Coşar okudu, darbe karşısında kahramanca hareket eden imamlar ve müez

İLK SALA İSMAİL COŞAR’DAN

Cumhurbaşkanının Diyanet Başkanına verdiği emir sonrası Ankara’da merkezi sistemden ilk salayı Kocatepe İmam Hatibi İsmail Coşar okudu. Okuduğu salanın ardından Ankara’daki vatandaşları meydanlara inmeleri için çağrıda bulunan Coşar, selaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla okunduğunu belirti. 16 Temmuz Cumartesi’nin ilk saatlerinde okunmaya başlayan salalar olaylar bitene kadar gece hiç uyumayan imam ve müezzinler tarafından okundu.

ELHAMDÜLİLLAH BAŞARDIK

Olay gecesi hakkında bilgi veren Kocatepe Camii Müezzini İbrahim Çakıllı, “Cumhurbaşkanımızın herkesin meydanlara davet etmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez salaların okunup vatandaşlara çağrıda bulunmamızı söyledi. Bizde salaları okuyarak halkı meydanlara davet ettik. Normalde salalar Cuma günleri cumayı bildirmek için, cenazelerde, Osmanlı döneminde bayramlarda da okunurmuş. Bunların dışında sala okunmasının anlamı; “olağanüstü bir durum var birliğe çağırıyoruz” anlamına geliyor. “Herkes kenetlensin, tek yumruk olsun, gücünü ortaya koysun” demektir, Elhamdülillah başardık” dedi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Halkı 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yaşanan darbe girişimini engellemesi için salalarla sokaklara davet eden Kocatepe Camii imamları ve müezzinleri yaşananları gazetemize anlattı. 81 ilde 85 bin camide okunan salalarla halk meydanlara davet edilerek yapılan darbe girişiminin engellenmesi sağlandı. Ankara’da merkezi sistemden ilk salayı Kocatepe İmam Hatibi İsmail Coşar okudu. İsmail Coşar okuduğu salanın ardından vatandaşları demokrasi için meydanlara davet etti.

SELA TALİMATINI CUMHURBAŞKANI VERDİ

Cumhurbaşkanının Diyanet Başkanına verdiği emir sonrası Ankara’da merkezi sistemden ilk salayı Kocatepe İmam Hatibi İsmail Coşar okudu. Okuduğu salanın ardından Ankara’daki vatandaşları meydanlara inmeleri için çağrıda bulunan Coşar, salaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla okunduğunu belirti. 16 Temmuz Cumartesi’nin ilk saatlerinde okunmaya başlayan salalar olaylar bitene kadar gece hiç uyumayan imam ve müezzinler tarafından okundu.

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM BİRLİĞE ÇAĞIRDIK

Olay gecesi hakkında bilgi veren Kocatepe Camii Müezzini İbrahim Çakıllı,

“Cumhurbaşkanımızın herkesin meydanlara davet etmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez salaların okunup vatandaşlara çağrıda bulunmamızı söyledi. Bizde salaları okuyarak halkı meydanlara davet ettik. Normalde salalar Cuma günleri cumayı bildirmek için, cenazelerde, Osmanlı döneminde bayramlarda da okunurmuş. Bunların dışında sala okunmasının anlamı; “olağanüstü bir durum var birliğe çağırıyoruz” anlamına geliyor. “Herkes kenetlensin tek yumruk olsun gücünü ortaya koysun” demektir, Elhamdülillah başardık” dedi.

SELA MERKEZİ SİSTEMLE OKUNDU

Sala okunmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyanet İşleri Mehmet Görmez iletildiğini ve Görmez’inde bu talimatı kendilerine ilettiğini belirten Kocatepe Camii Müezzini Mustafa Biliz “Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrasiye sahip çıkmak için vatandaşın sokaklara çıkmasını istedikten sonra Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez hocamızın talimatıyla bütün camilerde sala okundu. Kocatepe Camii’nde merkezi sistemle okunan sala Kocatepe imamları ve müezzinleri tarafından okunmuştur” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.