TFF’nin açıkladığı yeni yabancı oyuncu kuralı sonrası Fenerbahçe’de kadro revizyonu kaçınılmaz hale geldi. Sarı-lacivertlilerde 2003 sonrası doğumlu yabancı oyuncu sayısı sadece iki. En az 5 isimle yollar ayrılacak.
Fenerbahçe'den şok karar: 5 isme birden güle güle


TFF’DEN YENİ KURAL: GENÇ YABANCI ZORUNLULUĞU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni yabancı oyuncu kuralını duyurdu. Buna göre kulüpler kadrolarında yer alacak 14 yabancıdan en az iki tanesinin 1 Ocak 2003 ve sonrası doğumlu olması gerekiyor.
Bu değişiklik, Fenerbahçe cephesinde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Mevcut kadrosunda 20 yabancı oyuncusu bulunan sarı-lacivertlilerde, sadece Ognjen Mimovic ve Omar Fayed yeni kurala uygun durumda.

EN AZ 5 AYRILIK KAPIDA
Yeni sezon öncesi Fenerbahçe en az 5 yabancıyla yollarını ayırmak zorunda. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre yönetim; Miha Zajc, Lincoln Henrique, Rodrigo Becao, Allan Saint-Maximin ve Edin Dzeko ile kesin olarak vedalaşma kararı aldı.
Ayrıca genç stoper Omar Fayed için de kiralama ya da satış planı gündemde. Bu durumda yeni kurala uyan oyuncu sayısı bire düşebilir.

SATIŞA AÇIK İSİMLER
Fenerbahçe sezon sonunda iyi teklifler gelmesi halinde Youssef En-Nesyri, Dominik Livakovic, Sebastian Szymanski, Sofyan Amrabat ve Jayden Oosterwolde’yi de elden çıkarmaya sıcak bakıyor.
Kadroda kalması planlanan isimler arasında ise Milan Skriniar öne çıkarken, Filip Kostic, Dusan Tadic ve Osayi-Samuel’in geleceği sezon bitiminde netlik kazanacak.