Fenerbahçe’nin rakibi Union Saint Gilloise hangi ülkenin takımı? Union Saint Gilloise’nin grup performansı?

Fenerbahçe’nin rakibi Union Saint Gilloise hangi ülkenin takımı? Union Saint Gilloise’nin grup performansı?

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika ligi ekiplerinden Union Saint Gilloise ile eşleşti. Peki, Fenerbahçe’nin rakibi Union Saint Gilloise hangi ülkenin takımı? Union Saint Gilloise’nin grup performansı?

Temsilcimiz Fenerbahçe, grubunu lider bitirerek UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükselmişti. Temsilcimizin rakibi İsviçre’nin Nyon kentinde çekilen kura ile belli oldu. Fenerbahçe’nin rakibi, Belçika Ligi’ndeki Union Saint Gilloise oldu. Son 16 turunun ilk karşılaşması 7 Mart’ta, rövanş karşılaşması ise 14 Mart’ta Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak.

İşte Son 16 turundaki diğer eşleşmeler:

Viktoria Plzen – Servette

Aston Villa – Ajax

Club Brugge – Molde

Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise

PAOK - Dinamo Zagreb

Lille - Sturm Graz

Fiorentina - Maccabi Haifa

Maccabi Tel Aviv – Olympiakos

UNİON SAİNT GİLLOİSE’NİN TARİHİ

Royale Union Saint Gilloise ya da kısaca R. Union SG. Belçika Pro League'de yer alan futbol takımıdır. Kulüp 1904 ile 1935 arasında 11 kez Belçika Ligini kazanmıştır. Kulüp bu başarılı dönemi bir daha tekrarlayamadı. 2020-21 sezonunda 48 yıllık hasrete son vererek tekrar Pro League yükselme başarısı gösterdi. Yeniden yükseldiği Pro League'deki ilk sezonunda normal sezonu 77 puanla ilk sırada bitirme başarısı gösterse de play-off grubunda Club Brugge'a geçilerek sezonu 2. sırada bitirmiştir. Bu sonuçla 2022-23 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanmıştır.

UNİON SAİNT GİLLOİSE’NİN GRUP PERFORMANSI?

Union Saint Gilloise, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etti. Liverpool, Toulouse ve Lask’ın olduğu grupta 8 puan toplayarak yoluna devam eden Union Saint, Konferans Ligi’nde Frankfurt’u eledi. Son 16 turunda ise Fenerbahçe ile eşleşen Gilloise, grubunda 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu maçlarda 5 gol atan Gilloise, 8 de gol yedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.