Fethi Yaşar'dan 24 saat açık kütüphane sözü

Fethi Yaşar'dan 24 saat açık kütüphane sözü

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeniden seçilmesi halinde, Batıkent’te 24 saat açık kalacak bir kütüphane yapacaklarını belirterek, “Gençlerimize uygun ders çalışma ortamı sağlanacak" dedi. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeniden seçilmesi halinde, Batıkent’te 24 saat açık kalacak bir kütüphane yapacaklarını belirterek, “Gençlerimize uygun ders çalışma ortamı sağlanacak" dedi. 

Üniversite öğrencileri için sınav dönemlerinde geç saatlere kadar ders çalışacak uygun ortam bulmak büyün sorun. İşte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da 31 Mart Yerel Seçimlerine ait projelerinden birini bu konuya ayırdı. 
Seçildikleri takdirde üniversitelilere yönelik ‘24 Saat Açık Nöbetçi Kütüphane Projesini’ hayata geçireceklerini belirtti.
Bu proje kapsamında Batıkent’e yapılacak kütüphane 24 saat açık duracak ve gençlere uygun ders çalışma ortamı sağlanacak. Üniversiteliler ise projeye, “Okul kütüphaneleri yetersiz oluyor. Semtimizde böyle bir yerin yapılacak olması gayet iyi düşünülmüş çalışma” diyor.

Yaşar’ın vaatleri arasında çocukları doğayla iç içe getirmek için Doğada Eğitim ve Yaşam Merkezi de var. 

BATIKENT’E 24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE

Üniversite gençleri için kütüphane projesini duyuran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Tüm vatandaşlarımızın istek ve doğrultusunda, 7 gün 24 Saat açık bir kütüphaneyi Yenimahalle’ye kazandıracağız. Bu güne kadar çocuk ve gençler için birçok proje ürettik. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çok çalıştık. Yeni dönemde 5 yeni etüt merkezi yapacağız. Ana Kucağı Eğitim Merkezi, oyun sokağı, Planetaryum ve Uzay Evi, e- dershane, e- spor, açık hava kütüphanelerini, 24 saat açık tutacağız” diye konuştu. 

224a2ada-62d0-4b3c-af13-9551cc4931a7.jpgÇOCUKLARA DOĞA EĞİTİM MERKEZİ

Günümüzde şehirde büyüyen çocuklar neredeyse taşı, toprağı tanımıyor haldeler. Teknolojinin gelişmesiyle sokaklara da artık çıkmayan ve alışveriş merkezlerinde, bilgisayar başlarında zaman geçiren çocuklar doğadan bir haber yaşıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye olarak yeni dönemde seçildikleri takdirde bu soruna da çözüm olacak bir proje yapacaklarını söyledi.

Yaşar, “Çocukların ve gençlerin doğaya ve toprağa dokunabilmeleri için Doğada Eğitim ve Yaşam Merkezi kuracağız. Çocuklarımız toprakla iç içe olacaklar toprağı tanıyacaklar” dedi. 

HAYVANLARA YENİ YUVA

Yaşar, açıkladığı projelerde sokak hayvanlarını da unutmadı.

Mevcut 250 hayvan kapasiteli Yenimahalle hayvan barınaklarının sayısını artıracaklarını belirterek, “Yenimahalle olarak hazırda 250 köpek kapasiteli bir barınağımız var. Yeni dönemde 750 hayvanlık bir barınak daha inşa edeceğiz. Burada sokak hayvanlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. 

bb690806-c483-4c19-93bc-1e4a67a9f3c6.jpgGERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE KATKI 

Yenimahalle Belediyesi geçtiğimiz günlerde örnek çevreci bir projeyi hayata geçirdi.
İlçenin 11 noktasına kurulan mobil atık noktalarında pil, bitkisel yağlar, kağıt, plastik, cam ve elektronik atıkların geri dönüşümü hedefleniyor.

Projeyle ilgili konuşan Başkan Yaşar, “Bir dünya sorunu olan çevre kirliliği ile mücadeleye yaşadığımız sokakta, mahallede ve ilçede başlamalıyız. Atıkların geri kazanılması ile doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynakları ve havanın kirlenmesi önlenecek, küresel ısınmaya neden olan sera gazı en az seviyeye indirilecektir. Ayrıca ülkemize maddi olarak büyük değerler kazandıracaktır. Bu nedenle Yenimahalle Belediyesi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda ilçe sakinlerimizin de yürütülen çalışmalar ve projeler konusunda gereken desteği göstereceğine yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.