Fethi Yaşar’dan organik Pazar sözü

Fethi Yaşar’dan organik Pazar sözü

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe sakinlerine “daimi organik pazar” sözü verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 10 yıllık yönetiminde irili ufaklı 650’ye yakın proje hayata geçirdi.

Yaşar, 31 Mart’ta tekrar seçilmesi durumunda hayata geçireceği birçok proje açıkladı.

Bunların en başında yer alan ve bazı mahallelerde yaşanan trafik sorununa çözüm olacak çok katlı otopark projesi dikkat çekiyor. Özellikle semt esnafını ve semt sakinlerini rahatlatacak bu proje büyük önem taşıyor.

Bunların yanı sıra Yaşar; gençlere, kadınlara, engellilere ve yaşlılara yönelik hazırladığı projelerle ilgi görüyor.

Projeler arasında eğitim ve spora ağırlık verildiği görülürken, sosyal belediyecilik anlayışı da ön plana çıkıyor.

10 YILDA 650’YE YAKIN PROJE

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Yenimahalle’yi Cumhuriyetin 100’üncü yılına hazırlıyor. 10 yıldır Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nı yürüten Yaşar, son 10 yılda 650’ye yakın irili ufaklı projeye imza attı. İlçesinde 3’üncü kez aday olan Yaşar, 31 Mart yerel seçimleri için birbirinden ilginç projeler hazırladı. Projeler arasında en dikkat çekenler ise şöyle:

alzheimer-ile-mucadele-merkezi-1-001.pngALZHEİMER İLE MÜCADELE MERKEZİ

Yaşar, kuracağı “Alzheimer ile Mücadele Merkezi” ve “Yaşlı Yaşam Merkezi” ile Alzheimer hastaları ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların sosyal yaşama katılmalarını sağlayacak. Hastaların ve yaşlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen bu proje ile hastaların günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini ve hastalığın ilerlemesini engelleyerek hasta yakınlarının kendilerine zaman ayırabilmelerine olanak sağlayacak.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yenimahalle’de özellikle Demetevler gibi trafik ve araç park sorunu yaşanan bölgelerde trafik sorununa çözüm olacak “kapalı otopark projeleri “ hayata geçirilecek. Özellikle semt esnafını ve semt sakinlerini rahatlatacak bu proje büyük önem taşıyor. 

yenimahalle-cumhuriyet-akademisi.pngCUMHURİYET AKADEMİSİ FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK

İlçeye Cumhuriyet Akademisi kurarak, kolej ve benzeri okulların müfredatında olan fakat devlet okullarında olmayan derslerin ve uygulamaların tüm ilçe öğrencilerine uygulanmasını sağlayacak olan Yaşar, böylece öğrenciler arası fırsat eşitliği için önemli bir adım atmış olacak. Eğitim kampüsü olarak görev yapacak olan tesiste normal derslerin yanında, dijital eğitimler verilecek, robotik kodlama yapılacak.

SPOR AKADEMİSİ KURULACAK

Son 10 yıldır ilçenin spor alt yapısını tamamlayan Yaşar, ilçeye bir de spor akademisi kazandıracak. Birçok spor dalını bünyesinde barındıracak olan akademide nitelikli sporcular yetişecek.

e-dersane-yenimahalle-1.pngEĞİTİME AĞIRLIK VERECEK

Çocuklarını dershaneler ve belediyenin açtığı ücretsiz kurslara gönderemeyen aileler için uzaktan eğitim ile öğrencilere destek olacak “e-dershane Yenimahalle” kurulacak. “Eğiteme destek projesi” kapsamında ücretsiz kurslar açılarak 5 yeni etüt merkezi inşa edilecek. Batıkent’e 7/24 açık olacak bir kütüphanede inşa edecek olan Yaşar, bu proje ile bölgedeki ihtiyaçlara cevap vermiş olacak.

GENÇLERE ÖZEL PROJELER 

Bunların yanı sıra çocukların ve gençlerin doğaya ve toprağa dokunabilmeleri için Doğada Eğitim ve Yaşam Merkezi, Ana Kucağı Eğitim Merkezi, oyun sokağı, Planetaryum ve Uzay Evi, e- spor, açık hava kütüphaneleri, 24 saat açık olacak Minik adımlar Misafirhane ve Bakımevi, 5 yeni kreş ve gündüz bakımevi projelerini hayata geçirilecek. Böylece geleceğe umutla bakan nesiller Yenimahalle sınırları içerisinde yetişecek.

kadin-kooperatifi-1-001.pngKADINLARA ÖZEL PROJELER

Hazırladığı projelerle kadınlarında sosyal hayatta aktif görev almasını sağlayacak olan Yaşar, kadın kooperatifi kurarak kadınları ekonominin içine dâhil edecek. Kadınlar bu kooperatif sayesinde ürettikleri birçok ürünü pazarlayabilecek. Hem kendilerine de hem de topluma katkı sağlayacak. Ana kucağı eğitim merkezi adı altında anne üniversitesi kurulacak ve annelerin gebelik ve çocuk gelişimi hakkında eğitim görecekleri bir merkez inşa edecek.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Yenimahalle Belediyesi olarak engelsiz bireylerin yaşamında var olan engellerin kaldırılması için 10 yıldır mücadele eden Yaşar, engelli vatandaşların sosyal hayata dâhil olmaları ve sosyal etkinliklerden eksik kalmaması için ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Bu projede tüm engelli gruplarının hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılacak.

STK’LARA ÖZEL PROJELER 

Sivil toplum kuruluşlarının bağımsız, fonksiyonel, mali, iletişim ve savunuculuk kapasitelerinin artırılması ve lojistik imkânlarının geliştirilmesine yönelik özel bir model geliştirilerek “Sivilanka Merkezi” kurulacak. Ayrıca siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri Demokrasi Sokağı adın altında bir meydan oluşturacak.

daima_organik_pazar-1-001.pngORGANİK PAZAR KURULACAK

Semt sakinlerine “daimi organik pazar” sözü de veren Yaşar, kuracağı organik pazar ile üreticiden tüketiciye organik ürün satışı yapma imkânı sağlayacak. Bunun yanı sıra aile bahçeleri ve açık hava kütüphanelerinin de olduğu alanlar inşa edecek. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE “GENÇ KART”

İlçeye 15 yeni taksi durağı, 60 yeni park, Batıkent’e bir konser alanı, buz pisti, doğada eğitim ve yaşam merkezi ve bisiklet yolları kazandıracak. Gençleri internet kafelere mahkûm olmaktan kurtaracak e-spor Yenimahalle projesi hayata geçirilecek. Genç kart projesi ile de üniversiteli gençlerin belediyenin sosyal tesisleri ve anlaşmalı olduğu firmalardaki indirimlerden faydalanmaları sağlanacak. 

yasli-ve-hasta-acil-hizmet-butonu-001.png750 HAYVAN KAPASİTELİ BARINAK

Yenimahalle’de bulunan 250 kapasiteli hayvan barınağına ek olarak yeni dönemde seçildiği takdirde 750 hayvanlık bir barınak daha inşa edecek olan Yaşar, bu barınakla sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçları karşılanmış olacak.

SICAK TEBESSÜM PROJESİ

Bu proje ile birlikte evinde yemek pişirme olanağı olmayan ya da yalnız yaşayan vatandaşlara kurulacak aş evi sayesinde yardım eli uzanacak.  Yaşlı ve hasta acil hizmet butonu yapılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ambulans, doktor ve sağlık hizmetlerine kolay yoldan hızlı ulaşma imkânı oluşturulacak.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.