Fetih şöleni bugün

Fetih şöleni bugün

Milli Görüş STK’ları AGD ile MGV, İstanbul’un bu yıl ki fetih yıldönümü için de dikkat çeken bir etkinliğe imza atıyor.

Çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü için Milli Görüş sivil toplum kuruluşları Milli Gençlik Vakfı (MGV) ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) bu yıl da dikkat çeken bir faaliyette bulunuyor. Kutlu fethin 564. yıldönümü bugün Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nda gerçekleştirilecek Fetih ve Gençlik Şöleni ile anılacak. AGD ve MGV’liler fethin yıldönümü vesilesiyle bugün ayrıca Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El-Abbasi'nin katılımıyla Ayasofya Camii'nde sabah namazında biraraya gelecek.

Merhum Erbakan Hoca’nın kurucusu olduğu Milli Görüş bünyesinde faaliyet yürüten ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan MGV ile AGD bu yıl da fethin yıldönümünü değişik etkinliklerle kutlayacak. MGV ve AGD’nin en dikkat çekici etkinliği bugün Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nda gerçekleştireceği Fetih ve Gençlik Şöleni olacak. 

KUR’AN ZİYAFETİ İLE BAŞLAYACAK

İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek olan Fetih ve Gençlik Şöleni, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile başlayıp, fethin canlandırılması, mehteran, spor gösterileri, havai fişek gösterileri ile devam edecek. Şölene İslam ülkelerinden de yoğun katılım bekleniyor. 

TURHAN: İSTANBUL ÜMMETİN TEMİNATIDIR

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü ve Ayasofya Camii’nde sabah namazı programları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, İstanbul’un dünyanın gidişatına yön vermiş bir şehir olduğunu belirterek “İstanbul, İslam âlemine payitahtlık yapmış bir şehirdir. Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, ümmetin teminatı olmuş bir beldedir. Ümmetin ayağa kalkması için evveliyatında İstanbul’un ayağa kalkması şarttır” dedi. 

AYASOFYA’DA SABAH NAMAZI

Fethin önemine değinen Turhan, “Bilindiği üzere 29 Mayıs 2017, İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak 40 yılı aşkın bir süredir kutladığımız Fethin Yıldönümü’nü bu yıl da 13 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nda kutlayacağız. Fetih gününe inşallah Ayasofya’da sabah namazı ile başlayacağız” diye konuştu.

FETHİN SEMBOLÜ MAHZUN

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya ile ilgili de şunları söyledi: “İstanbul’umuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirse aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın batılı kuşatmasıdır. İlay-ı kelimetullah aşkının remzidir. İslam’ın Avrupa’daki varlığının tacıdır. İstanbul’un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet’in vakfıdır. Ayasofya Camii, 482 yıl boyunca kıyamlara, rükûlara ve secdelere ev sahipliği yapmıştır.

Ayasofya Camii, 24 Kasım 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararıyla müze haline getirilmiştir ve yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir.”

FATİH’E VEFASIZLIK YAPAMAYIZ

Turhan, Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesinin, serbest seçimlerin yapılmadığı bir dönemde milletin iradesi hiçe sayılarak gerçekleştirildiğini kaydetti. Salih Turhan şöyle devam etti: “Ayasofya’yı esarete sürükleyen vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır.

Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu kararın yanlıştır ve vicdanlarda yer bulmamıştır.  Ayrıca Kasım 1934’te yapılan bir işleme gerekçe olarak 5 Haziran 1935 tarihli, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 17. maddesinin gösterilmesi hukuksuzluğun resmidir. Ayasofya Camii’nin açılması talebinin ne Sultan Ahmet Camii’nin ne de Firuz Ağa Camii’nin cemaate yetip yetmemesiyle bir ilgisinin olmadığını bu coğrafyada tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir.” 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.