FETÖ'YE KİLİT

FETÖ'YE KİLİT

Başkent'te FETÖ'nün aidiyeti veya irtibatı belirlenen 86 okul, 81 dernek, 29 yurt, 19 sendika, 10 vakıf, 7 sağlık merkezi, 2 üniversite toplamda ise 234 kurum ve kuruluşa kilit vuruldu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

OHAL kararının ardından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) ilişkisi bulunan kurumlara jet hızla kilit vuruldu. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararnamede ülke genelindeki 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika toplamda ise 2 bin 341 kurum kuruluş kapatıldı.
 

BAŞKENT'TE 234 KURUMA KİLİT


Ankara'da da, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ'nün aidiyeti veya irtibatı belirlenen 86 okul, 81 dernek, 29 yurt, 19 sendika, 10 vakıf, 7 sağlık merkezi, 2 üniversite toplamda ise 234 kurum ve kuruluş kapatıldı. Paralel Yapı'nın finansörü olan kuruluşlara kilit vurma işlemi Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından yapıldı.
138 BİN ÖĞRENCİNİN AKIBETİ NE OLACAK?
Ankara'da kapısına kilit vurulan kurumların başında ise ilk, orta ve lise dengi okullar geldi. Başkent'in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteren FETÖ'cü 86 okul ve 2 üniversite kapatıldı. Kapatılan okullarda eğitim görenlerin akıbeti merak konusu oldu. Kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin durumu hakkında açıklama Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Tekin açıklamasında, "Okullarda 138 bin öğrenci eğitim görmekte idi. MEB olarak bu öğrencilerin, hükümetimiz farklı bir karara verinceye kadar MEB okullarına nakilleri ile ilgili düzenlemeleri yaptık. Bunlar, MEB’in okullarına devam edecekler. Hiçbir çocuk, öğrenci teröristlerin okullarında mahkum bırakılmayacak" dedi.
86 OKUL 2 ÜNİVERSİTE
Başkent'te kapatılan ve başı çeken FETÖ'cü bazı okulların ve üniversitelerin listesi şöyle: "Altın Koza (İpek) Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi,   Özel Samanyolu Fen Lisesi, Özel Mehmet Eroğlu Okulu, Özel Hasan Tanık Okulu, Özel Akasya Samanyolu Anadolu Lisesi, Özel İbrahim Avcı İlkokulu, Özel Yeni İklim Ortaokulu, Özel Cemal Şaşmaz Okulu, Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Beypazarı Samanyolu Ortaokulu, Özel Necip Fazıl Kısakürek Fen Lisesi, Özel Kudret Ünal Ortaokulu..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.