Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa dünya kamuoyuna seslendi: “Katliamları durdurun!”

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa dünya kamuoyuna seslendi: “Katliamları durdurun!”

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa, ‘‘İsrail'in gerçekleştirdiği katliamları durdurmak için uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırıyoruz’’ dedi.

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle, Ankara Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Filistin’i temsilen katılan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa bir konuşma gerçekleştirdi. Mustafa, Gazze’de yaşanan ve soykırım boyutlarına ulaşan savaş felaketi için uluslararası kamuoyuna seslendi.

filistin-1-002.jpg

SÖMÜRGECİ ŞİDDETE GÖĞÜS GERDİK

“Arap Müslümanlar ve Filistinli Hristiyanlar olarak topraklarımıza kök salacağız ve insanlığımıza sımsıkı sarılacağız’’ şeklinde konuşan Mustafa, “İnsanlığımızı kaybetmiş olanlara, insanlığımızı kanıtlamak için bir ihtiyaç duymuyoruz. Tarih 2023 yılının, Filistin'deki mazlumların sömürgeci faşizme karşı cesaretle karşı çıktığı, haklarını, evlerini, insanlığını, canlarını savunmak için haykırdığı yıl olduğunu kayıtlarına ekleyecektir. Filistinliler olarak yerleşimcilerin sömürgeci şiddetine göğüs gerdik, acılara ve tarihi adaletsizliklere de dayandık, biz halk olarak yaşamaya devam ettik ve tüm varoluşsal zorluklara rağmen yaşamaya devam edeceğiz’’ ifadelerinde bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUM HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Açıklamalarına devam eden Mustafa, ‘‘50 günü aşkın süredir, İsrail'in gerçekleştirdiği dünyanın onlarca yıldır benzerine tanık olmadığı katliamları, mezalimleri ve sistematik yıkımları durdurmak için uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırıyoruz. Ancak uluslararası toplum halkımızı bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik bazıları maalesef katilleri açıkça destekledi. Buna rağmen, uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunduğumuzda, bunu yalvarma veya yakarış duygularıyla yapmıyoruz halkımız bundan daha üstündür. Bu çağrı, uluslararası topluluğa, bu gaspçı varlığı Filistin topraklarımıza ve Arap bölgemize yerleştirme sorumluluğundan dolayı kendisine verilen ahlaki ve hukuki sorumlulukları ve görevleri hatırlatmanın bir yolu olarak geliyor’’ dedi.

filistin-2-001.jpg

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

“Geri adım atmayacağız, pes etmeyeceğiz ve biliyoruz ki bu evrende tek başımıza değiliz” şeklinde konuşan Mustafa, “Dünyanın tüm onurluları ve özgürleri yanımızdadır. Çeşitli kıtalardan dost ve kardeş tüm ülke ve halklara teşekkürler. Her zaman mazlumun destek veren ve hak ile adalet yanında olan, Latin Amerika’dan, Afrika’dan, Asya’dan ve Avrupa’dan dostlarımıza teşekkürler. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsı olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkürler” diyerek cümlelerini noktaladı.

MİKAİL KARAMAN / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.