Filistin’de çok anlamlı maç: Ankaragücü logosu dikkat çekti
Filistinli gençler yıkılmış Gazze Stadyumu’nda futbol maçı düzenlediler. Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan, formalardaki Ankaragücü logosuna dikkat çekerek “Bu anlamlı vefa ve kardeşlik örneği, bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı” dedi.
Terör devleti İsrail’in saldırıları sonucu yıkılan Filistin’deki stadyumda, Türkiye’nin desteğiyle son derece anlamlı bir müsabaka gerçekleştirildi.
Gazze’deki yıkılmış sahada, İsrail saldırıları sonucu uzuvlarını kaybetmiş gençlerden oluşan "Gazze İrade" takımı ile bir Ankara takımı futbol maçı yaptılar.
Filistinlilerin formaları üzerinde Başkent ekibi MKE Ankaragücü logosu da yer aldı.
ALPARSLAN: BİZLERİ GURURLANDIRDI
Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı İlhami Alparslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bırakın formayı, bugün Gazze’de bir kıyafete bile ulaşmak büyük bir mücadele… Böylesine ağır şartlar altında yaşayan Filistinli genç kardeşlerimiz, ellerindeki hazır formaların üzerine MKE Ankaragücü logomuzu işleyerek, yıkılmış Gazze Stadyumu’nda bir futbol maçı düzenlediler. Bu anlamlı vefa ve kardeşlik örneği, bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı” dedi.
ANKARAGÜCÜ OLARAK GAZZE’NİN YANINDAYIZ
İlhami Alparslan ayrıca şunları kaydetti: “Savaşın gölgesinde dahi umudu, dostluğu ve futbol sevgisini yaşatan Gazzeli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.İnşallah en kısa zamanda özgür Filistin’de, yeniden çocukların neşeyle top koşturduğu, tribünlerin dolduğu ve futbolun hayat bulduğu güzel günleri hep birlikte görürüz.MKE Ankaragücü olarak Gazze’nin yanındayız.”
Bırakın formayı, bugün Gazze’de bir kıyafete bile ulaşmak büyük bir mücadele…
— İlhami Alparslan (@ialparslan81) July 29, 2026
Böylesine ağır şartlar altında yaşayan Filistinli genç kardeşlerimiz, ellerindeki hazır formaların üzerine MKE Ankaragücü logomuzu işleyerek, yıkılmış Gazze Stadyumu’nda bir futbol maçı düzenlediler.… https://t.co/v3KKj9dReI pic.twitter.com/bN6vS8X02T

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.