Fındıklı: “Mart Ayından Sonra Terör Eylemleri Artabilir”

Fındıklı: “Mart Ayından Sonra Terör Eylemleri Artabilir”

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Fındıklı, güvenliğin öneminin her geçen gün arttığını belirterek, Mart ayından sonra ülkemizde ve dünyada terör eylemlerinin daha da artabileceği uyarısında bulundu.

KORKU YÜZYILI BAŞLAYACAK

Server Vakfı’nda konuşan Fındıklı “Önümüzdeki yüzyıl; korku, endişe  ve belirsizlikler yüzyılı olacak. Korku, daha çok silah satmak ve para kazanmak için  sektör olarak kullanılıyor. Güvenliğin önemi her geçen gün artmaktadır. Gelecekte güvenlik için  daha çok kaynak ayrılacak.

Biyoteknoloji  çok kuvvetli bir güç ve silah olacak. Ülkelerin geleceğini güvenlik teşkilatlarını belirleyecek. Son sözü güvenlik kuruluşları söyleyecek. Güvenlik tedbirleri daha çok artırılacak ve sıklaştırılacak. Güven devletinin  yerini  güvenlik devleti alacak” dedi.

SİBER SALDIRI VE SAVAŞLAR ARTACAK

Terörle ve şiddetle yoğrulmuş günlerin dünyaya hakim olmasıyla birlikte bu işten en kazançlı çıkacak kişilerin güvenlik üzerine kafa yoranların olacağını söyleyerek, “Güvenlik malzemesi ve teknoloji üreten işletmelerin işleri çok parlak olacak. Güvenlik hizmetlerini yürütenlerin geleceği açık ve parlak olacak. Gelecek, insanlar açısından daha az güvenli ama daha çok güvenlikli olacak. Siber saldırı ve savaşlar artacak” diye konuştu.

 

 OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Server Vakfı’nda düzenlenen bir konferansta güvenlik ve terör olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

MART’TAN SONRA TERÖR ARTACAK

Güvenlik güçlerince alınan hiçbir tedbirin yeterince güvenli olmadığını, alınacak güvenlik önlemlerinde mutlaka bir güvenlik zaafının bulunabileceğini  söyleyen Fındıklı, Mart ayından sonra  terör eylemlerinin ülkemizde ve dünyada artacağı uyarısında bulundu.

İNSANOĞLU GÜVENLİĞİN PEŞİNDE

Aynı zamanda terör uzmanı olan Fındıklı’nın programda özetle şunları söyledi: “Herkesin ortak ihtiyacı güvenlik. Güvenlik varsa gelecekte vardır. İnsanoğlu, fiziki güvenlik, iktisadi güvenlik, can ve mal güvenliğinin peşinde olmuştur. İnsanlar bu güvenliği nerede bulmuşlarsa orayı vatan edinmişler.

Devlet demek, güven, hakkaniyet ve otorite demektir. Devlet, 3 A şeklinde formüle edilmektedir: asker, asayiş, adalet.”

KORKU YÜZYILI BAŞLAYACAK

“Devletin, varlık sebebi;  güvenliktir. Toplumun can ve mal  yol emniyetini  sağlamaktır.  O yüzdendir ki emniyet teşkilatının kuruluş yaşı da  devletin yaşı kadardır. Bizim ve dünyanın sorunu ise güvenlik ve terör. Önümüzdeki yüzyıl; korku, endişe  ve belirsizlikler yüzyılı olacak. Korku, daha çok silah satmak ve para kazanmak için  sektör olarak kullanılıyor. İnsanı ne kadar çok tanırsak o kadar çok güveniriz. Maneviyatımız, ahlakımız, güvenimiz sarsıldıkça polis sayısı artar. İki şeyin fazlalığı memleket için felakettir: Polis ve kanun. Bir ülkede ne kadar  az kanun varsa, adalet o kadar fazladır. Polis ne kadar az ise asayiş o kadar fazladır. Bu gün polis teşkilatında 260 bin kişi var. 1974’de 54 milyon nüfusa karşılık polis teşkilatı sadece 26 bin kişilikti.”

GÜVENLİĞİN GELECEĞİ KARANLIKTIR 

Güvenliğin önemi her geçen gün artmaktadır. Gelecekte güvenlik için  daha çok kaynak ayrılacak.

Biyoteknoloji  çok kuvvetli bir güç ve silah olacak. Ülkelerin geleceğini güvenlik teşkilatlarını belirleyecek. Son sözü güvenlik kuruluşları söyleyecek. Güvenlik tedbirleri daha çok artırılacak ve sıklaştırılacak. Güvenlik – özgürlük dengesi güvenlik lehine bozulacak. Güven devletinin  yerini  güvenlik devleti alacak. Güvenlik konusunun ve  alanın geleceği çok parlak, ama güvenliğin geleceği karanlıktır. 21. asırda dünyanın  ana gündem maddesi, suç oranlarının  anormal bir şekilde artışı ve  uluslararası terörizmdir.”

BATI, TARİHİN SONUNA GELDİ

“Güvenlik malzemesi ve teknoloji üreten işletmelerin işleri çok parlak olacak. Güvenlik hizmetlerini yürütenlerin geleceği açık ve parlak olacak. Gelecek, insanlar açısından daha az güvenli ama daha çok güvenlikli olacak. Siber saldırı ve savaşlar artacak. Batı kan, gözyaşı ve çalınan alın terleri üzerine bina edildi. İnsanlar bu gün güvenli  bir dünyada değil, bir bunalım ve belirsizlik dünyasında yaşıyorlar.

Batı, inancını, ahlakını, kültürünü ve tarihi mirasını, hasılı her şeyini kaybettiğinden  derin bir manevi boşluğa ve  belirsizliğe düşüş ve tarihin sonuna  gelmiştir.”
İNSANLIĞI VİCDANSIZLIK TEHDİT EDİYOR
“Küresel güvenlik, küresel vicdanın harekete geçmesini gerektiriyor. Bunun için dünyada din, dil, ırk, bölge ayrımı yapılmadan  herkese  insan olarak adil ve aynı davranmayı gerektiriyor. 21. yüzyılın  bir güven ve barış yüzyılı olması için dünyanın yeni  nükleer silahlardan çok yeni barış ve düşünce tarzına  ve yeni güvenlik paradigmalarına ihtiyacı vardır Çünkü insanlığı atom bombası ve nükleer silahlardan çok  duyarsızlık, vicdansızlık ve merhametsizlikten doğan  şiddet ve  nefret tehdit etmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.