Fırın İçin Belediyeden Yardım İstiyor

Fırın İçin Belediyeden Yardım İstiyor

Altındağ Aydınlık evlerde oturan okurumuz Ömer Demirci yeni aldığı evin içerisinden geçen fırın bacası nedeniyle mağdur olmuş durumda. Yalıtım olmayan fırın bacası eve ses, koku ve aşırı derecede sıcaklık veriyor. Evde sıcaktan duramadığını belirten Demir

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Evinin ortasında bulunan havalandırmadan gecen fırın bacası nedeniyle mağdur olan Ömer Demirci gazetemizi arayarak bu mağduriyetini duyurmak istediğini söyledi. Fırın bacalarında yalıtım olmaması nedeniyle evde aşırı sıcaktan durulmuyor. Ufak bir çocuğu olan Demirci ailesinin mağdur olduğunu ve yetkililerden yardım istediğini belirtti.

HABER İHBAR HATTIYLA ULAŞTTI

Gazetemizin haber ihbar hattını arayarak mağduriyetini dile getiren Ömer Demirci’nin evine giderek incelemelerde bulunduk. Evin sıcaklığı nedeniyle evde en fazla 5 dakika durabildik. Evin ortasında bulunan havalandırma bölümünden iki tane fırın bacası geçiyor. Eve aşırı derecede sıcaklık veren bacada hiçbir şekilde yalıtım yok. Sıcak havalarda evin içinde durmak neredeyse imkansız. 

SICAKTAN DURAMIYORUZ

Evde sıcaktan ve kokudan dolayı duramadıklarını söyleyen Demirci, “Pencereyi açtığım an yanık bir hamur kokusu geliyor. Gece çalıştıkları için sabah saat 10’a kadar ev fırın gibi sıcak oluyor. Gece yarısı devamlı sesler geliyor ve müzik sesini son ses açıyorlar iki kere polise de bildirdim. Fazla rahatsız etmek istemiyorum ama artık dayanamıyoruz. Gece saat 2’de çocuk ağlamaya başlıyor ve uyanıyor. Havalandırmayı kapatsalar ne koku gelecek nede ses. Şuan biz evde sıcaktan duramıyoruz ve sadece iki oda mı kullanabiliyorum sıcaktan dolayı. Yetkililerden bunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

KIŞIN SICAK OLUR DEDİLER

Zabıta ekiplerinin gelip incelemelerde bulunduğunu belirten Demirci, “Zabıta müdürlüğünden geldiler biz imarını inceleriz dediler. Koku ve sıcaklığa bakamayacaklarını söylediler. Zabıta ekipleri hem siz burada nasıl duruyorsunuz çok sıcak dediler hem de dalga geçer gibi kışın iyi olur dediler. Kanunda diyor ki imarı ve ruhsatı olsa dahi bir kişi daha karşıysa yeni ruhsat verilemez, benim şerh koymama rağmen 2 ay önce ruhsat verdiler. Dükkan ve 5 daire sahibi olan kadın olur verdi, benim kararıma rağmen bu ruhsat nasıl çıktı. Altındağ Belediyesi’nden bu sorunun çözülmesi için yardım istiyorum” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.