Fırsatçılara dikkat

Fırsatçılara dikkat

Fırsatçı büfeler normal fiyatı 3 TL olan tek kullanımlık kartı vatandaşa 4 TL’den satıyor. Büyükşehir Belediyesi ise, ‘fırsatçılara izin vermeyin ihbar edin’ diyerek vatandaşları, fırsatçı büfelere karşı uyarıyor.

Bazı büfelerin metro durakları ve anlaşmalı noktalar dışında tek kullanımlık kartları farklı fiyata sattığı görüldü. Belediye ekipleri ise bunun yasak olduğunu görüldüğü yerde belediye ekiplerine bilgi verilmesini belirtiyor. 

ARALIK AYINDA UCUZLAMIŞTI

whatsapp-image-2018-01-31-at-12.07.56-(1).jpeg

Ankara’da 20 Aralık 2017 ‘de Mustafa Tuna’nın tek kullanımlık kartların 4 TL’den 3 TL’ye düştüğü kararının ardından belediyenin kart noktalarında bu fiyattan satılmaya başlandı. Fakat vatandaşların otobüs duraklarının yanındaki büfelerden de kart talebinde bulunması fırsatçılara neden oldu. Başkent’in belirli noktalarındaki büfelerde normalde 3 TL olan biletler vatandaşlara 4 TL’den satılmakta ve bilet başına 1 lira haksız kazanç elde edilmekte. 

BELEDİYEYE HABER VERİN 

Belediye ekiplerinden aldığımız bilgiye göre bunun yasak olduğu belirtildi. Ancak belediyenin izin verdiği noktalardan ve metro duraklarından alınacağını fiyatının da her noktada ayrı olduğu söylendi. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman ise vatandaşlardan fırsatçılara izin vermeden belediye ekiplerine bilgi vermesi istendi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.