FOSSEPTİK ÇUKURLARI HASTALIK SAÇIYOR

FOSSEPTİK ÇUKURLARI HASTALIK SAÇIYOR

Ankara’nın göbeğinde kanalizasyon sıkıntısı yaşanıyor. Mamak’ta ASKİ’nin kanalizasyon yapmadığı sokakta vatandaşlar hayatlarından bezmiş durumda… Vatandaşlar, tuvalet giderlerinin verildiği fosseptik çukurlarının taştığını ve bunun etrafa ve apartmanların


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Mamak’ta Mutlu Mahallesinde bulunan 723\3 sokağa ASKİ dört yıldır kanalizasyon yapmıyor. Sokakta bulunan üç apartman tuvalet giderlerini fosseptik çukurlarına veriyorlar. 3-4 günde boşaltılması gereken fosseptik çukurları zamanında boşaltılmadığında taşıyor. Taşan pislikler ise apartmanların içerisine doluyor. Bu da apartmanlara ve etrafa pis kokunun yanı sıra hastalık saçıyor. Vatandaşlar yaptıkları bütün başvuruların sonuçsuz kaldığını söylerken yetkililerin ha bugün yapacağız, ha yarın yapacağız diye kendilerini oyaladıklarını söylediler. Pislikten iki çocuğu hastalanan Özgür Yağmur isimli vatandaş çareyi o sokağı terk etmekte bulmuş.
PİSLİK HASTALIK SAÇIYOR
Elif apartmanı yöneticisi Eyüp Kala yaşadıkları problemi muhabirimize şöyle değerlendirdi: Bizim sokakta kanalizasyon rögar gideri olmadığı için tuvalet giderleri için fosseptik çukurları var. Bu çukurlar doluyor, biz de bu çukurları apartman sakinlerinden topladığımız aidatlarla üç dört günde bir belediye görevlilerine boşalttırıyoruz. Ama zamanında boşaltmadıkları için pislik apartmanın içine doluyor, pis kokusunun yanı sıra hastalık saçıyor.
BÜYÜK MAHRUMİYET YAŞIYORUZ
Ankara’nın göbeğinde terkedilmiş durumdayız, büyük bir mahrumiyet içerisindeyiz diyen Kala sözlerine şöyle devam etti: “Birçok yere başvurduk ama hiçbir yerden sonuç alamadık. En son bana bu sezon içerisinde yapılacağını söylediler ama üst sokağa kadar gelmişler burayı yine yapmadılar. Bu sokakta üç apartman bu problemi yaşıyor. Bunun sorumlusu ASKİ…”
YETKİLİLERDEN ŞİKÂYETÇİYİZ
Ankara’nın göbeğinde alt yapı yok diyen Elif apartmanı sakinlerinden Şengül Akgün ise şu ifadeleri kullandı: “Çok büyük problem yaşıyoruz. Her ay 250- 300 lira su parası veriyoruz. Dağlara bayırlara kanalizasyon yapıyorlar ama Ankara’nın göbeğinde bizim kanalizasyonumuzu yapmıyorlar. Bütün yetkililerden şikâyetçiyiz.”
ÇOCUKLARIM HASTALANDI, TAŞINMAK ZORUNDA KALDIM
Fosseptik problemi nedeniyle apartmandan taşınmak zorunda kalan Özgür Yağmur şu ifadeleri kullandı: “Benim burada ne ev sahibi ile ne yöneticilerle ne de komşularımla bir problemim yok. Benim buradaki tek problemim fosseptik çukurları… Burada benim evimi fosseptikten gelen pislik bastı. İki çocuğum var, ikisi de bu pislik yüzünden hasta oldu. Problemin çözümüne yönelik defalarca dilekçe verdim ama kimse ilgilenmedi. Bütün girişimlerime rağmen söz konusu problemi çözemeyince en sonunda buradan taşınmak zorunda kaldım. Bizi mağdur edenlere hakkımı helal etmiyorum.”
ÜÇ YILDIR ÇEKİYORUZ
Celal Kars Apartmanı yöneticisi Muharrem Köksal söz edilen problemlerle ilgili şunları söyledi: Bizim sokakta kanalizasyon yok. Bu sıkıntıyı biz 3 yıldır çekiyoruz. Problemin çözülmesi için ASKİ ve Belediyeye defalarca dilekçe verdik ama hiç dikkate almadılar. Bize düzenli olarak fosseptik çukurlarının boşaltılacağını söylediler ama bu sözlerini de tutmadılar. Fosseptik çukurları dolup taşıyor ve apartmanın içerisine doluyor. Apartmanın içerisine dolan pislik kokusuyla birlikte dayanılmaz bir hal alıyor. Biz de mecburen taşan bu pisliği döşediğimiz borularla apartmanın bahçesine verdik. Orası da dolunca yine etrafa pis koku ve hastalık saçıyor.
SORUMLUSU ASKİ
Bu problemin sorumlusu ASKİ diyen Köksal, şöyle devam etti: “Kolay olan yerlerin kanalizasyonu -maliyeti ucuz olduğundan mıdır- yapıyorlar ama burası taşlık bölge olduğu için yapmıyorlar. Biz 2013’te gittik başvurduk, tamam yapacağız dediler ama yapmadılar. Şu gün yapacağız, bu gün yapacağız, üç ay sonra, beş ay sonra yapacağız diye bizi sürekli oyalıyorlar. Yapılması için daha ne yapmamız lazım bilmiyoruz, ne yani gidip biriyle kavga etmemiz lazım.
ZABITA GELDİ CEZA KESEMEDİ
Komşu apartmanın şikâyeti üzerine zabıta geldi ama ceza kesemediler diyen Köksal, nedenini şöyle anlattı: “Zabıtalar geldi ve baktılar suç bizde değil ASKİ’de, ceza kesemeden gittiler. Zabıtalar, geldiklerinde ASKİ’ye verdiğimiz dilekçeleri gösterdik, fotoğrafını çekip gittiler.
KOMŞULARIMIZLA ARAMIZ BOZULDU
Söz konusu problemden ötürü hasta olduğunu ve hastaneye gittiğini söyleyen Celal Kars apartmanı eski yöneticisi Mehmet Eraslan ise şöyle devam etti: “Fosseptikten taşan pisliği bahçeye veriyoruz. Bu komşu apartmanları da rahatsız ediyor ve gelip bizimle kavga etmeye geliyorlar. Bu durum komşularımızla da aramızı bozdu, kimseyle komşuluk ilişkimiz kalmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.