Fuardaki afrikalıların Erdoğan sevgisi

Fuardaki afrikalıların Erdoğan sevgisi

81 ilden Gelen Yöresel Organik Ürünler Fuarı'nda birçok ilin tescilli ürünleri tanıtıldı. Senegal'den gelerek fuara katılan Afrikalı Müslümanlar Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi.

Ankaralılara tanıtmak için normal fiyatının altında satılan yöresel ürünler, fuarda renkli görüntüler oluşturdu. Natavega Alışveriş Merkezi yakınlarında kurulan 81 ilden Gelen Yöresel Organik Ürünler Fuarı, Ankaralılar tarafından ilgiyle karşılandı.  

Türkiye'nin dışındaki ülkelerinde yöresel ürünlerini tanıtmak için geldiği stantlarda Senegal ürünleri de dikkat çekti.
Afrika'daki Müslümanlar Erdoğan'ı ve Türkiye'yi Çok Seviyor
Senegal'e ait takı ve hediyelik eşya satan 27 yaşındaki Ebubekir Sow,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk Milleti'ni Afrika'daki Müslümanların çok sevdiğini söyledi. Türkiye İslamiyet'in son umudu diyen Sow, gazetemize yaptığı açıklamada, 

"5 yıldır Türkiye'deki stantlara gidip geliyoruz. Türkçeyi burada öğrendim. Türkiye çok güzel bir ülke. Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyoruz. Senegalliler, Afrikalılar bütün Müslümanlar Türkiye'yi ve Erdoğan'ı çok seviyor. Burada 15 gün daha duracağım. 5 gün daha uzatacağız. Bunara Senegal'e ait yöresel ürünler var. Aslan figürleri, tato figürleri var. Bunların yanında İslami figürlerde satıyoruz. işler iyi bazen kazanıyoruz bazen zarar ediyoruz. Burada otelde kalıyoruz. Devlet bize destek vermiyor. Burada ticaret yapmamıza izin veriyor. Ürünlerimiz 5 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Bizim para kazanmamız lazım. 5 kardeşiz, memlekete para gönderiyoruz. Bize burada bu fırsatı veren ve bizim ürünlerimizle ilgilenen herkese çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Buram Buram Anadolu

Her standında Anadolu kokan fuarda 10 yıldır stantlarda yer fıstığını tanıtan 45 yaşındaki Feridun Çokkan, yer fıstığının toprak verimliliğinden dolayı sadece Osmaniye'de bu kadar lezzetli olduğunu söyledi. Menengiç Kahvesi'de satan Çokkan, "Kahvenin içinde dibek kahvesi menengiç ve kakunya var. Kansere kadar faydası vardır, mideye de faydalıdır." ifadelerini kullandı.  

15 gün daha devam edecek Fuar'da Erzincan Tulum Peyniri'nden,  Tokat Yaprağı'na, Aydın Zeytin'inden Kayseri Sucuğu'na kadar 81 ile ait birçok ürün bulunuyor.  ENER SANSAR/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.