FUHUŞ KARTI REZALETİNE ÖZEL HUKUK KOMİSYONU

FUHUŞ KARTI REZALETİNE ÖZEL HUKUK KOMİSYONU

Üç yıldır Ankara’nın cadde ve sokaklarına atılan ve şikayetlere rağmen bir türlü çözüm bulunamayan cinsel içerikli fuhuş kartları için 28 STK, ‘Yaşanabilir Şehir Platformu’ adı altında birleşerek son çare olarak özel bir hukuk komisyonu kurdu.

HUKUK KOMİSYONU TAKİP EDECEK
“İnsanlık onurunu ayaklar altına alan söz konusu eylemlerin ortadan kaldırılması için tavır geliştirmek bizim insanlık görevimizdir” diye platform üyeleri, toplumsal olay haline gelen sıkıntının çözümü için bir hukuk komisyonu kurduğunu açıkladı. Komisyon, bu konuda kanunun neresinde bir eksiklik var ve nasıl bir yol izleyeceğini mercek altına alacak. Tüm yasal yollar denenecek ve gelişmeler yakından takip edilecek. İlk olarak bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.
ÇÖZÜM OLMAZSA MECLİS’TE PROTESTO
Tüm çabalara rağmen fuhuş kartlarına karşın bir çözüm bulunamazsa son olarak Meclis’e gidilecek. Ankara’nın öncelikli sorunu haline gelen konu milletvekillerine anlatılacak. Meclis’e giden ekip ‘Biz bütün yolları denedik, biz çözemedik siz çözün’ diyecek. Gerektiği takdirde suç delili olarak toplanan fuhuş kartları Meclis meydanına dökülerek bir protesto gerçekleştirilecek

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent’in cadde ve sokaklarına atılan ve ahlaksızlığa temel hazırlayan  “fuhuş reklam kartları” için tekrar harekete geçildi. Ankara’da faaliyet gösteren ‘Yaşanabilir Şehir Platformu’ adı altında birleşen 28 STK, artık toplumsal sorun hale gelen fuhuş kart sorununu çözmek için kendi bünyelerinde bir hukuk komisyonu oluşturdu. “İnsanlık onurunu ayaklar altına alan söz konusu eylemlerin ortadan kaldırılması için tavır geliştirmek bizim insanlık görevimizdir” diyen platform üyeleri bugün 10.30’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Burada sonuç alınamaması halinde çözüm yoluna gidilene kadar yapılacak işlemler, Habervaktim ile paylaşıldı.     
28 STK FUHUŞ KARTLARI İÇİN BİRLEŞTİ
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Yaşanabilir Şehir Platformu yetkilisi Soner Kartal, “Daha önceden fuhuş kartlarıyla ilgili defalarca şikayetler yapıldı ve netice alınamadı. Biz de bu ahlaksızlığa artık ‘dur’ demek için 28 STK bir araya geldik ve dalında uzman avukatlardan oluşan bir hukuk komisyonu kurduk. Çözüm yolları konusunda bir araştırma yaptık. Komisyon, bu konuda kanunun neresinde bir eksiklik var ve nasıl bir yol izleyeceğimizi mercek altına alacak. İlk olarak bugün savcılığa giderek bireysel suç duyurusunda bulunacağız. Sonraki süreçte ise olayları yakından takip edeceğiz. Gittiğimiz tüm devlet kurumları bize yasa boşluk olduğundan bahsettiler. ‘Bizim elimiz, kolumuz bağlanıyor’ dediler. Sadece Kabahatler Kanunu’na muhalefetten ceza kesildiğini belirttiler” dedi.
ÇÖZÜLMEZSE SON DURAK MECLİS OLACAK
Tüm yasal işlemlere rağmen yere atılan fuhuş kartlarına karşı bir çözüm alınamadığı takdirde son olarak toplu bir şekilde TBMM’ye gidileceğini anlatan Kartal, “Eğer denediğimiz tüm yollardan sonuç alamazsak Meclis’e gidip ‘Biz bütün yolları denedik, biz çözemedik siz çözün’ diyeceğiz. Gerekirse suç delili olarak elimizde torbalar içinde bulundurduğumuz kartları da Meclis meydanına atacağız. ‘Biz bıktık artık bunun müsebbibi sizsizin’ diyeceğiz” diye konuştu.
ÇOCUKLAR ALET EDİLİYOR
Öte yandan cadde ve sokaklara atılan bu fuhuş kartlarının reşit olmayan çocuklara dağıttırıldığını açıklayan Kartal şöyle konuştu: “Yapacağımız suç duyurusunda çocuk istismarına da değindik. O kartların 18 yaşından küçük çocuklar aracılığıyla dağıttırıldığını ve burada büyük bir çocuk istismarının yapıldığı ve suçluların bulunup biran önce yargılanması gerektiğini vurguladık. Yetkililer bilmesi lazım burada hem çocuklar bu pis işe alet ediliyor hem de büyük bir ahlaksızlık yapılıyor.”
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.