Fuhuş Sokaklara Döküldü

Fuhuş Sokaklara Döküldü

Dün manşetten duyurduğumuz ‘Başkent’te Fuhuş Rezaleti Devam Ediyor’ haberi üzerine birçok kesimden bu rezilliğe tepki yağdı. Başkent Kadın Platformu Derneği Genel Başkanı Berrin Sönmez fuhşun Ankara’da sokaklara döküldüğünü belirtti.

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Ankara sokaklarındaki fuhuş rezilliği üzerine sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı. Konuyu gazetemize değerlendiren Başkent Kadın Platformu Derneği Genel Başkanı Berrin Sönmez fuhşun sokaklarda döküldüğünü ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

FUHUŞ SOKAKLARDA

Fuhşun sokaklara döküldüğünü belirten Berrin Sönmez, “Asla kabul edilemeyecek ve her haliyle önlenmesini istediğimiz bir durum. Ulus sokaklarına fuhuş sokaklara döküldü. Bu kabul edilir bir durum değil, böylesi sosyal sorunlarla mücadele etmek asıl Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlerinden birisi olmak zorunda. Çünkü temelinde kadının eşitsizliği yatar” dedi.

SADECE ASAYİŞ SORUNU, SAĞLIK SORUNU BAKILMAMALI

Fuhşun Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın temel görevi olması gerektiğini savunan Sönmez, “Kadının güçlendirilmesi fuhşu önleyecek. Yegâne yoldur aslında ama Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı hiç konuya bu açıdan yaklaşmıyor. Sadece asayiş sorunu, sağlık sorunu olarak bakılıyor.” diye konuştu.

FUHŞU TALEP EDEN ERKEK CEZALANDIRILMALI

Hayat kadınlarına istihdam imkânı sağlanmasını gerektiğini söyleyen Sönmez, “Bu alanda çalışmaya itilen, çalışmak zorunda kalan ve toplum tarafından kendisine başka seçenek tanınmayan insanları aşağılamak onları zor duruma düşürmek korkunç bir durum. Toplum hayatında kendilerine güvenli yer bulabilecekleri, istihdam imkânı bulabilecekleri şartlar oluşturulması lazım fuhşu önlemek istiyorsak. Fransa’da ve İskandinavya ülkelerinde olduğu gibi fuhşu talep eden erkek cezalandırılmalı. Erkekler talep ediyor ve talep ettikleri ölçüde de karşılığını buluyor” ifadelerini kullandı.                   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.