Gaz Zehirlenmelerine Dikkat!

Gaz Zehirlenmelerine Dikkat!

Son bir haftadır İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgâr dün sabahtan itibaren Ankara’da hissedilmeye başlandı. Dün sabah rüzgarın etkisi yoğun bir şekilde hissedildi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yurt genelinde etkisini arttıran rüzgar dün sabah itibariyle Ankara’da hissedilmeye başlandı. Etkili rüzgar sonucu oluşabilecek baca gazi zehirlenmelerine karşı Başkentgaz ve Meteoroloji Ankara Bölge Müdürlüğü uyarılarda bulundu. Kızılay, Ulus ve Sıhhiye gibi merkezi yerlerde temizlikçiler çöplerin yanı sıra her zamankinden fazla düşen yaprakları toplamaya çalıştılar.

ZEHİRLENMELERİNE KARŞI DİKKATLİ OLUNUZ

Başkent Doğalgaz, Ankara’da etkili olması beklenilen lodos ile ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada “Beklenen lodos sebebiyle baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunuz. Havalandırmayı kapatmayınız. Bacalı cihazınızın bulunduğu yerde uyumayınız” ifadeleri kullanıldı.

RÜZGARIN ETKİSİNİ ARTTIRMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Ankara Bölge Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak etkisini arttırması beklenen rüzgarın, güney yönlerden Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice ( 30–50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40–70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.  

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Meteoroloji Ankara Bölge Müdürlüğü ayrıca, kuvvetli rüzgârla birlikte soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.