Gazi Meclis’teki hasarlı sütunlara streç sarıldı

Gazi Meclis’teki hasarlı sütunlara streç sarıldı

TBMM'de 15 Temmuz'dan sonra kurulan 'Demokrasi Müzesi'ndeki hasarlı kolonların korunması için ilginç bir çalışmaya imza atıldı. Müze içerisinde bulunan kolondaki beton kırıklarının yere düşmemesi için kolonların streçle sarıldığı görüldü.

FETÖ’cü hainler tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM ana binaya uçaklardan atılan bomba büyük hasara yol açmıştı. Asker kılıklı FETÖ'cüler tarafından yapılan bu hainliğin unutulmaması adına,  o büyük zararın ve tahribatın ziyaretçilere ve yurt dışından gelen yabancı temsilcilere gösterilmesi için bomba düşen alan 'Demokrasi Müzesi' haline dönüştürüldü. Genel Kurul Salonu'na ve Başbakan odasına yakın olan hasarlı bölge geçtiğimiz aylarda camekan içerisinde alındı. 

İLGİNÇ YÖNTEM

O gece FETÖ'cüler tarafından atılan bombalar nedeniyle eğilen beton kolonları ilginç bir şekilde muhafaza edilmeye çalışıldı. Eğik ve demirleri rahatlıkla görülen iki kolondaki beton kırıklarının yere düşmemesi için hasarlı kolonların streçle sarıldığı görüldü. 15 Temmuz gecesi büyük hasar gören noktanın korunması adına yapılan bu ilginç yöntem taktirle karşılandı. 

BU HAİNLİK GÖSTERİLECEK

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'un ardından Meclis'te yapılacak onarım çalışmalarıyla ilgili şunları söylemişti: "Meclis'teki bütün kırık yerler, kapılar, pencereler onarıldı, onarılmaya devam ediyor. Yalnız Başbakanımızın bulunduğu odanın çevresindeki, bomba saklanmasını ve 'demokrasi müzesi' bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük. Bu vesileyle dışarıdan geçmiş olsuna gelen, ziyarete gelen dış heyetlere, kişilere buraları göstermekteyiz." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.