Gazmatik fatura yatırma sorunu nasıl çözülür?

Gazmatik fatura yatırma sorunu nasıl çözülür?

Şehrin belirli noktalarına yerleştirilmiş gazmatik ödeme noktalarında ödenen faturalar, son günlerde vatandaşları sıkıntıya düşürüyor. Gazmatik ödeme noktaları, faturayı ödemeden parayı hesaptan çekiyor. Peki, Gazmatik fatura yatırma sorunu nasıl çözülür?

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce kış aylarında ihtiyacı olan ailelere kömür desteğinde bulunuyordu. Almış oldukları kararla kömür desteğini kaldırıp, bu ailelerin Başkent Kartlarına kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteği vermeye başlamışlardı. İnsanlar gelen faturaları, şehrin belirli noktalarına yerleştirilmiş gazmatik ödeme noktalarında ödüyor, zorlu kış aylarında önemli bir yükten kurtuluyor.

Fakat son zamanlarda vatandaş gazmatik ödeme noktaları konusunda sıkıntı yaşıyor ve çare bulmakta zorluk çekiyor. Ödeme için hesaptaki parayı çeken gazmatikler faturayı ödemiyor. Üstelik hesaptan çektiği parayı geri iade de etmiyor. Peki, Gazmatik fatura yatırma sorunu nasıl çözülür? Detaylar haberimizde:

SON 1 HAFTADA ONLARCA ŞİKÂYET VAR

Daha önce bu konuda bu tarz şikâyetler az sayıda olsa da son 1 haftadır Ankaralı vatandaşlar müşteri hizmetleri ve internette gazmatik ‘şikâyet var’ sitesine onlarca şikâyette bulundu. Hemen hemen bütün şikâyetlerin gazmatik makinalarının çektiği parayla faturayı ödememesi oldu. Kimileri sorunun hemen çözüldüğünü bildirirken kimileri ise uğraştırıldıklarını belirtti.

mzczxc.jpg

GAZMATİK FATURA YATIRMA SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Son günlerde şehrin hemen her gazmatik ödeme noktasında bu sorun yaşanıyor. Parayı hesaptan çeken gazmatik, ödeme yapılamamıştır diyor. Ama çektiği parayı iade etmiyor.

Böyle bir durumda karşılaşıldığında yapılması gereken şey; 0850252222 numaralı gazmatik müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor. Kioskun başından ayrılmadan müşteri hizmetlerinin göndereceği para kodu ile paranızı hesabınıza çekebilir ve ardından ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

GAZMATİKLER PARA ÜSTÜ VERMİYOR

‘Şikayet var’ sitesine gelen şikayetlerden birkaçı ise fatura ödemesi yapılırken makineye verilen paranın fazla olan kısmının geri verilmemesi. Bu durumda vatandaşların bilmesi gereken şey; gazmatikler para üstü vermiyor. Yani, 720 TL faturası gelmiş bir vatandaş, makinaya 750 veya 800 TL yüklememeli. Vatandaşların, gazmatik noktalarına ödeme yapmaya giderken ona göre hazırlık yapması gerekiyor. Bu konuda bilinmesi gereken durum ise: Makineye verilen fazla tutar, insanların Başkent Kartlarına geçiriliyor. Yani parayı yine kullanma şansına sahipsiniz.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.