Geçidi olmayan yol tehlike saçıyor: Yaya güvenliği risk altında

Geçidi olmayan yol tehlike saçıyor: Yaya güvenliği risk altında

Ankara'nın merkezinde, İbni Sina Hastanesi güzergahında bulunan Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktada, trafik ışıkları ve yaya geçidinin olmaması, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, İbni Sina Hastanesi güzergahında bulunan Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktada, trafik ışıklarının ve yaya geçidinin bulunmaması vatandaşlara zorlu anlar yaşatıyor. Vatandaşlar araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede ya dakikalarca bekliyor ya da bir an önce karşıdan karşıya geçebilmek adına canını tehlikeye atıyor.

haber3.jpg

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Araçların arasından karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, tehlikeli görüntüler oluşturuyor. Yaya güvenliğini artırmak ve olası tehlikeleri önlemek için trafik ışıklarının veya yaya geçidinin kurulması konusunda çalışmaların başlaması gerekiyor. Çevre esnafı da bu sorundan dolayı endişeli olduklarını ve yaya güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtiyor.

haber5.jpg

LEVHA VAR ÇİZGİ YOK!

29 Kasım sabahı, Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan Hamamönü mevkiinde, yaya geçidi levhasının bulunduğu ancak yaya geçidi çizgilerinin olmadığı yolda, karşıdan karşıya geçmek isteyen talihsiz bir kadın, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bölge halkı bu tarz kazaların tekrar yaşanmaması ve daha kötü bir sonuçla sonlanmaması adına ivedilikle gerekli yerlere yaya geçidi çizgilerinin çekilmesini bekliyor.

haber1-008.jpg

ÖNCELİK YAYANIN KURALI

26 Ekim 2018 yılında Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” maddesi eklendi.

haber4.jpg

Alınan bu kararın ardından İçişleri Bakanlığı 2019 yılını “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği Yılı” ilan etti. Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktada hem yayaların hem de sürücülerin can ve mal güvenliği için bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.