‘Geçitler onarılsın bariyer yapılsın’

‘Geçitler onarılsın bariyer yapılsın’

Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan üst geçitlerin onarılıp, yayalar tarafından kullanılmalarının teşvik edilmesi bekleniyor. Sürücüler yayaların bariyerlerle üst geçitlere yönlendirilmelerini talep ediyor.

Kızılay Meşrutiyet Caddesi üzerinde şehrin en işlek noktalarında bulunan üs geçitlerden birisi yayalar tarafından kullanılmazken bir diğeri ise kullanılmaz halde. Yayaların sürekli olarak yoldan geçtiğini söyleyen sürücüler, bu durumun kazaya ve trafiğin aksamasına sebep olduğunu söylüyor. 

Kaza ve Trafik Nedeni 

Atatürk Bulvarı ve Meşrutiyet caddesinin kesiştiği noktada bulunan üst geçit yayalar tarafından kullanılmıyor nedeni ise;  yol üzerinden daha hızlı ve kolay geçildiğini düşünmeleri. Fakat sürücüler bu konuda aynı düşüncede değiller. Gazetemiz aracılığı ile sıkıntılarını dile getiren sürücüler, “Yola bir anda yayalar çıkıyor her an onlara çarpma riskimiz var ayrıca araçlarında ani frenden dolayı birbirine çarpma riski var. Trafiği de aksatıyor sürekli olarak dur kalk yapmak ya da beklemek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Yayalar Üst Geçide Yönlendirilmeli 

Cadde ve sokaklar üzerinden yürüyen yayalar Meşrutiyet caddesine geldiklerine hiçbir engel olmadan doğrudan yoldan karşıya geçebiliyorlar. Cadde boyunca yol kenarında hiçbir engel bulunmuyor. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesinden istekleri olan sürücüler, “Bu cadde gibi Kızılay civarındaki diğer caddelerde de yol kenarlarında hiçbir engel koyulmamış. Vatandaşlar gelişigüzel bir şekilde yola çıkıyorlar. Eğer cadde boyunca yol kenarlarına bariyer konulursa halk üst geçide yönlendirilir. Yaya güvenliği ve trafik açısından bu önemli bir çalışma olur.” şeklinde konuştu. 

Üst Geçit Kullanılmaz Halde 

Öte yandan Meşrutiyet caddesi ve Karanfil sokak üzerinde bulunan üst geçit ise kullanılmaz halde. Objektiflerimize yansıyan bu görüntü şehrin en işlek yaya yoluna sahip sokaklarından birinde bulunuyor. Araçların cadde üzerinde hızlandığı bir noktada yaya geçidi olmamasına karşın vatandaşlar sürekli olarak yolu kullanıyor. Merdivenlerinin kırk dökük olduğu ve geçidin üst kısmındaki korkulukların eksik ve yıpranmış olması yaşanabilecek kazalara davetiye çıkartıyor. Vatandaşlar da bu görüntünün hoş olmadığını ve Kızılay a yakışmadığını söylüyorlar. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.