Gelin bu kış kimse üşümesin

Gelin bu kış kimse üşümesin

Türk Kızılay'ı Ankara’nın önemli noktalarına 50 adet 'giysi kutusu' yerleştirdi. Soğukların kendini iyice hissettirdiği bugünlerde o kutularda toplanan giysiler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Kurulduğu 1868 yılından beri toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli bir gayret sarf eden Türk Kızılay'ı yaptığı son çalışma olan giysi kutuları ile takdirleri üzerine topladı.

KENARA ATMA KUTUYA AT

Türk Kızılay'ı yardımsever vatandaşlardan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak maksadı ile Ankara’nın en kalabalık ve dikkat çekici noktalarına 50 adet giysi kutusu yerleştirdi. Türkiye genelinde ise 110 adet giysi kutusu bulunuyor. Vatandaşlar arasında takdir toplayan giysi kutuları projesinin daha da geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. “Kenara Atma Kutuya At” sloganı ile adını duyuran giysi kutularına, her türlü giyim eşyası,  ev tekstili ürünler ve bunların yanında ayakkabı, çanta, oyuncak ve kitap atılması talep ediliyor.

KULLANILAMAYACAK OLANLAR GERİ DÖNÜŞÜME

İhtiyaç sahiplerine dağıtılamayacak durumda olan ürünlerin geri dönüşümler yoluyla ülke ekonomisine tekrar kazandırılacak olması da projenin bir diğer yüzü. Daha önce Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleştirilen giysi kutularından çıkan ev atıkları ise projeyi tehdit eden durumların başında geliyor. Türk Kızılay’ı vatandaşların bu konu hakkında duyarlı olmasını beklerken yapılan çalışmanın maksadının hasıl olacağı bekleniliyor.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.