GENÇLER ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULACAK

GENÇLER ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULACAK

AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, 15 Ocak 2016’da başlayacak olan ‘Sporun Gücü Gençlerle’ projesiyle ilgili gençleri zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan uzak tutmak amacıyla spor faaliyetlerine yönlendireceklerini belirterek proje kapsamında nisan ayı

 

 ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

 

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından desteklenen ve Yeşilay Ankara Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ‘Sporun Gücü Gençlerle’ isimli proje kapsamında Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ziyaret edildi.

 

ZİYARETTE İŞARET DİLİ TERCÜMANI HAZIR BULUNDU

 Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Vahide Akdemir ve proje ekibi üyesi Hasan Hüseyin Kurak’tan oluşan heyeti, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ve Milli Takımlar Futbol Teknik Sorumlusu Ali Metin kabul etti. Ziyarette işaret dili tercümanı hazır bulundu.

 

PROJE KAPSAMINDA TURNUVA DÜZENLENECEK
Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu, 15 Ocak 2016 tarihinde başlayacak proje ile gençleri zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan uzak tutmak amacıyla spor faaliyetlerine yönlendireceklerini, proje kapsamında nisan ayında bir turnuva düzenleneceğini, turnuvaya Gençlerbirliği, Ankaragücü, İşitme Engelliler Milli Takımı ve Ankara Amatör Karması takımlarının katılacağını ve turnuvanın canlı olarak televizyondan yayınlanıp, spor medyası yoluyla bağımlılık konusunda toplumsal farkındalık yaratılacağını belirtti. Turnuvanın bir festival havasında gerçekleşeceğini, gençleri spora yönlendirecek stantlar kurulacağını ve en az 5 bin liseli gencin turnuvayı izlemesini sağlayacaklarını açıkladı. Ortalama Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu ve 2015 yılı Avrupa Şampiyonu olan İşitme Engelliler futbol milli takımının turnuvada tüm engelli gençlerimizi temsil edeceğini, mücadelenin engelli engelsiz tüm gençler adına yapılması gerektiği konusunda kamuoyunda duyarlılık oluşturacaklarını söyledi.

 

ÖRNEK BİR PROJE OLACAK

 

Yeşilay Ankara Şubesi Başkanı Şemsettin Toprak ise gerçekleştirilecek projenin sivil toplum kuruluşlarının gençleri bağımlılıklardan korumak için iş birliği yapmaları ve bağımlılıkla mücadelede daha etkili olunabileceği konusunda örnek bir proje olacağını söyledi. Bağımlılıkla mücadele konusunda daha etkin sonuçlar alınması ve toplumsal faydanın daha geniş kitlelere yayılabilmesi adına Yeşilay olarak engelli, engelsiz ayrımı yapmadan tüm gençlerimiz için federasyonlarımız ile el ele vererek iş birliği yapacaklarını ve böyle bir sosyal sorumluluk projesini birlikte yürütmekten

duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdi.

 

ENGELLİ GENÇLERİN DİKKATİ SPORA ÇEKİLECEK


Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir böyle bir projeye dahil olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını, 2015 yılında Avrupa’da futbol, basketbol, voleybol ve atletizm dallarında dereceler aldıklarını ve bu projeyle birlikte seslerini daha iyi duyurabileceklerini söyledi. Turnuvada kendilerinin de stant kurmak istediklerini, bu stantta 2017 yılında Samsun’da yapılacak olan “İşitme Engelliler Olimpiyatları”nın tanıtımını yapabileceklerini ve turnuvayı izleyecek gençlere küçük seanslar halinde işaret dili  öğretebileceklerini açıkladı. Proje sayesinde evlerinden çıkmakta zorlanan engelli gençlerin de dikkatlerinin spora çekilebileceğini söyledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.