Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur: Motive lazımdı

Gazetemize konuşan Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, kulüp içinde futbolcular ve hocalarla iyi bir diyalog kurduklarını belirterek, “Gençlerbirliği’ne, çok kısa bir süre içinde acil motivasyon gerekiyordu. Biz, öncelikle bunu yaptık” dedi.

1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, 28. haftada 43 puanla play-off hattının 1 puan gerisinde 8. sırada bulunuyor. İnişli-çıkışlı performansını sürdüren kırmızı-kara, geçtiğimiz haftalarda başkanlık koltuğuna Osman Sungur’un oturmasıyla birlikte ayrı bir hava yakaladı.

Ligde çıktıkları son 4 maçta, 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan toplayan Gençlerbirliği, Süper Lig hedefinden kopmadı. Göreve geldikleri andan itibaren, tüm futbolcuların ve personellerin büyük motive olduklarını belirten kulüp başkanı Osman Sungur, gazeteilksayfa’ya özel açıklamalarda bulundu.

“ARTIK BİZİ TANIYORLAR”

Fenerbahçe’nin en önemli menajerlerinden Ali Ekber Düzgün’ü, Başkent ekibine kazandırdıklarını ifade eden Sungur, şunları söyledi:

“Çok kısa süre içerisinde takıma acil bir motivasyon gerekiyordu. Peki, bu motivasyonu nasıl sağlayabilirsiniz? Sporcudan, hocadan, çalışandan ve çaycısından başlayarak, herkesin mutlu ve motive olmasını sağlayabilirsiniz. Biz öncelikle bunu yaptık. Kulüp içindeki sporcularımız ve futbolcularımız, artık bizleri tanıyorlar. Hocalarımızla çok daha iyi diyalog sağlıyoruz. Aramıza, yeni hocalar katıldı ve Fenerbahçe’nin çok önemli menajerlerinden biri olan Ali Ekber Düzgün’ü kulübümüze kazandırdık. Çünkü, A Takımımıza olduğu kadar, altyapımıza da değer katsın diye.”

“MELİH BİZİM EVLADIMIZ”

Son 3 maçta, 4 gol ve 2 asist üreten 19 yaşındaki genç futbolcu Melih Bostan’ın performansı hakkında da konuşan Osman Sungur, “Melih Bostan, çok sevdiğimiz oyuncumuz ve bir evladımız. Onunla daha uzun vadede birlikte olmayı, daha iyi yerlere gelmesini isteriz, onunla gurur duyarız. Biliyorsunuz ki, Gençlerbirliği’nin vizyonunda böyle bir şey var. Biz, altyapımızdan çıkan çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bunun en büyük örneklerinden biri de Arda Güler. Kendisi Real Madrid’de oynuyor ve bizi hep gururlandırıyor” dedi.

KADROYA MÜDAHALE YOK

Göreve geldikleri günden itibaren Melih Bostan’ın daha çok forma giyme nedeninin yönetimle ilgisinin olmadığını vurgulayan Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, “Tamamen hocanın takdiridir. Hep aynı oyuncularla oynama gibi bir durumunuz yoktur. Bazen karşınızdaki rakibe göre, kadronuzu tamamen değiştirebilirsiniz. Çünkü, artık her şey dijital ve yapay zekâ var. Futbolcu analizleri de tahtaya kara kalemle çizilerek yapılmıyor. Her oyuncunun karşısındaki oyuncu kim olmalı, boyundan ayağına kadar… Bizde de profesyonel bir ekip, başta hocamız olmak üzere analiz ediyor. Ne yönetim olarak ne de benim, kesinlikle hiçbir oyuncuyla ilgili, teknik, taktik veya inisiyatif durumumuz olmaz” şeklinde konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar