Gıda sektörüne eğitim verilecek

Gıda sektörüne eğitim verilecek

Karma Grup ve SETBİR iş birliği ile “Fonksiyonel Gıdalarda Moleküler Yaklaşımı Eğitimi” düzenlenecek. 16 Şubat’ta çevrimiçi olarak verilecek eğitimde sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıdaların önemine dikkat çekilecek.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) üretimi arttırmak ve üreticiyi bilgilendirmek için eğitim vereceği duyurdu. SETBİR’in süt üreticilerine vereceği “Fonksiyonel Gıdalarda Moleküler Yaklaşımı Eğitimi” adlı eğitimin 16 Şubat tarihinde online olarak çevrim içi verilmesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre eğitim, Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim tarafından verilecek. Eğitimde, sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıdaların önemine dair kapsamlı bilgi sunulacak.

11.jpg

KAPSAMLI BİLGİ SUNULACAK

Gıda sektöründe sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıdaların artan öneminin vurgulanacağı eğitim, katılımcılara fonksiyonel gıdaların bilimsel temellerini anlama ve bu bilgileri endüstriyel uygulamalara nasıl entegre edebileceklerini öğrenme imkânı sağlayacak. Geleneksel gıdalardan başlayarak kefir, tarhana, bulgur, turşu gibi Türk mutfağına özgü fonksiyonel gıdalara odaklanılacak eğitimde, dünya genelinde popüler olan probiyotikler, prebiyotikler ve biyoaktif bileşenler gibi konular da ele alınacak.

2.jpg

SEKTÖR BÜYÜDÜ

Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, Türkiye’de, 2023 yılında fonksiyonel gıda pazarının yüzde 100 büyüyerek 15 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Bahçekapılı, Verilecek eğitimin özellikle gıda, takviye edici gıda ve içecek üretim sektöründe çalışan profesyoneller, gıda sektörü yöneticileri ve üreticileri için bir fırsat niteliği taşıdığını vurgulayarak, “SETBİR iş birliği ile düzenlenecek eğitim 16 Şubat’ta çevrim içi olarak yapılacak. Katkıları ve eğitime desteklerinden dolayı SETBİR yetkililerine teşekkür ederiz. Karma Grup olarak fonksiyonel gıda pazarının büyümesiyle birlikte tüketici tercihleri ve yasal mevzuat süreçleri kadar gıda matriksi üzerine eğitim ve seminerlere bu yılda da akademinin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.