Gölbaşı’na dev park

Gölbaşı’na dev park

Gölbaşı’nın yeni gözdesi haline gelmesi beklenen Şehir Parkı’nın yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Başkentliler ve Gölbaşılıların hizmetine sunularak ilçenin çehresini değiştirecek olan park ise Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin birleşim noktasında bulunuyor.  117 bin metrekare gibi dev bir alana sahip olan ve yaklaşık yüzde 80’i tamamlanmış olan Şehir Parkı projesi tamamlandığında ise Gölbaşı’nın en büyük parkı unvanına sahip olacak.

İlçenin en büyük parkı olacak

Hayata geçirdiği projeler ile Gölbaşı’nın çehresini değiştiren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, bu projesi ile ilçenin en büyük parkını vatandaşlara kazandırmış oluyor. Şehir hayatından bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyenlerin ilk durağı olacak parkın yaklaşık yüzde 80’i ise tamamlanmış bulunuyor. Gölbaşı Belediyesi yapmış olduğu bu projeler ile vatandaşların yeşil alanlarda özgürce vakit geçirmesini hedefliyor.

Başkent’in en çevreci parkı olacak

117 bin metrekare gibi dev bir alan sahip olan park 3 mahallenin birleşim noktasında bulunuyor. Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin büyük ilgi göstereceği Şehir Parkı, insanların hafta sonunu değerlendirerek stres atacakları bir yer olma özelliği taşıyor. Şehir Parkı’nın bütün enerji ihtiyacı ise otoparklar üzerindeki güneş panellerinden karşılanarak, yenilenebilir enerjiye katkı sağlayacak. Böylece tamamen yeşil olan yenilenebilir enerji sayesinde başkentin en çevreci parkı olma özelliğini elinde bulunduracak.

Her kesime hitap edecek

Gölbaşı Belediye’sinin en önemli yatırımları arasında yer alan ve her kesime hitap edecek şekilde yapılan park içerisinde ise; çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanları bulunuyor. Bunların yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri, oturum alanları, sosyal tesis, Eymir ve Mogan Gölleri’ni gören dönme dolap, hizmet binası ve çim amfi yer alacak. Ayrıca  Park alanı içerisinde çocuklara hayvanları tanıtabilmek ve hayvan sevgisini aşılayabilmek amacı ile kuğu, ördek, tavşan, balık vs. gibi hayvanların barınabileceği, beslenebileceği, göletler içerisinde yüzebileceği alanlar oluşturulacak. Parkta ayrıca gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere iki adet açık basketbol sahası, bir adet açık bir adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanları, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği donanımlarda mevcut olacak.

Yaz-kış kullanıma uygun olacak

Proje alanında bölge halkına hitap edeceği düşünülen dumansız piknik alanları da oluşturularak, park alanın bitkilendirilmesinde mümkün olduğunca yetişkin ve yüksek ağaçlar kullanılacak. Park alanı içerisine yüksekliği 38-42 metre arası olması planlanan seyir amaçlı kapalı kabinli bir dönme dolap konularak farklı yaş gruplarından kullanıcıların ilgisini çekmek ve parkı daha cazip hale getirmek amaçlanıyor. Dönme dolap yüksekliği ve yavaş tur hızı ile kullanıcılara güzel bir manzara seyretme ve fotoğraf çekme fırsatı sunacak. Kapalı kabini sayesinde yaz kış kullanıma uygun olacak park tasarımının ana ve en önemli amacı aileleri, çocukları ile beraber parka çekebilmek olacak.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.