Gölbaşı’nda hizmete geçen nostaljik tramvay, büyük bir ilgi ile karşılanıyor

Gölbaşı’nda hizmete geçen nostaljik tramvay, büyük bir ilgi ile karşılanıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi ile özdeşleşen ve bulunduğu yere nostaljik hava katan tramvay, Ankara Gölbaşı’nda hizmete geçti. İşte, vatandaşların ücretsiz bir şekilde kullanacağı ve ilçede büyük bir ilgi ile karşılanan tramvay hakkında merak edilenler.

Beyoğlu İstiklal Caddesi ile özdeşleşen ve bulunduğu yere nostaljik hava katan tramvay, Ankara Gölbaşı’nda hizmete geçti. Başkentte ilk kez Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından hayata geçiren proje ulaşımı kolaylaştırdı. İşte, vatandaşların ücretsiz bir şekilde kullanacağı ve ilçede büyük bir ilgi ile karşılanan tramvay hakkında merak edilenler…

ramazan-simsek.jpg

“GÖLBAŞI TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Nostaljik tramvayların, eylül ayında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından, Mogan ve Eymir olarak isimleri duyurulmuş ardından da test sürüşleri yapılmıştı. Şimşek, tramvaylarla ilgili "Hem rahat ve pratik ulaşımı Gölbaşı halkıyla buluşturup hem de Nostaljik Tramvay’la Gölbaşı turizmine katkı sağlayacağız. Amacımız Gölbaşı’nın ismini duyurmak, Gölbaşı esnafına katkı sağlamak, üniversiteli öğrencilerimizle esnafımızı buluşturmaktır" ifadelerine yer vermişti.

tramva.jpg

15 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Nostaljik Tramvay, sabah 09.00’da başlayıp akşam 22.00’a kadar vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor. Saat başı sefer yapan tramvay, 28 kişilik yolcu kapasitesiyle, Sahil bandından başlayıp Üniversiteler Caddesi'ne yolculara harika bir deneyim sunuyor. Yeşil enerji kullanarak şarjı depolanan tramvay, 15 saat boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet veriyor. Toplamda 3,1 kilometrelik hat uzunluğuna sahip tramvaylar, özellikle sömestr tatilinde çocukların vazgeçilmezi haline geldi. Nostaljik Tramvaylar sayesinde çocuklar, hem Gölbaşı'nı keşfediyor hem de keyifli anlar yaşıyor.

tramvay.jpg

10 DURAKTAN GEÇİYOR

Tramvay hattı, Yurtlar, Üniversiteliler Caddesi, Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi, Kaymakamlık, Mevlana Parkı, Cemal Gürsel Caddesi 1, Cemal Gürsel Caddesi 2, Hükümet Caddesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Atatürk Sahil Parkı durakları ile beraber toplamda 10 duraktan geçiyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.