GÖNÜLLÜLER KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

GÖNÜLLÜLER KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

Keçiören’de iyilik hareketi olan Gönüllüler Akademisi gönüllüleri kimsesizlerin kimsesi oldu. Gönüllülerin yalnız yaşayan yaşlılara yaptığı ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşandı.


ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM
Keçiören’de iyilik hareketi devam ediyor. Keçiören Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gönüllüler Akademisi gönüllüleri kimsesiz yaşayan yaşlıları ziyaret ederek gönüllerini aldı. Ziyaretlerde yalnız yaşayan yaşlılara hediyelik et ve giysiler götürüldü. Gönüllüler, yaşlıların elini öptü. Akademi gönüllüsü olan muhabirlerimizden Adem Gürsoy’un da katıldığı ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşandı. 12 senedir yalnız yaşayan Elif nine gönüllüleri karşısında görünce göz yaşlarını tutamadı. Elif nine duygularını şöyle dile getirdi: “Allah sizin yokluğunuzu göstermesin…”
ET VE GİYSİLER HEDİYE EDİLDİ
Bir iyilik hareketi olan Gönüllüler Akademisi’ne üye bir grup gönüllü Keçiören’de yalnız yaşayan 2 yaşlı ziyaret etti. Ziyaretlerde yaşlılara et ve giysiler hediye edildi. Hediyeler arasından tespihi gören Elif nine sevincini dile getirirken şu ifadeleri kullandı: “İyi ki bunu getirmiş siniz, bununla zikir getirir sizlere dua ederim.”
12 SENEDİR YALNIZ YAŞIYOR
Sivas doğumlu olduğunu kaydeden Elife Uzunpınar, Kahramanmaraş’a gelin gittiğini söyledi. Eşi 12 yıl önce vefat eden Elif nine o günden beri yalnız yaşadığını ifade ederken yalnızlığın çok zor olduğunu ifade etti. Öte yandan dört erkek bir kız olmak üzere beş çocuğunun olduğunu söyleyen Elif ninenin, çocuklarının kendisini ziyarete gelip gelmediklerini sorduğumuzda gözleri doluyor. Çocuklarının kendisini ziyarete gelmediklerini kaydeden Elif nine gönüllülere şu dualar ile sesleniyor: “Allah sizin yokluğunuzu göstermesin. Allah sizi hep iyilerle karşılaştırsın. Allah sizden razı olsun.”
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA DUA
Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Elif nine onlara çok dua ettiğini söylerken konuşmasına şunları ekledi: “Hükümetten adamlar geldi ve benim ihtiyaçlarımı sordular. Beni çok memnun ettiler. Onlardan Allah razı olsun sıkıntılarımı giderdiler. Allah onların eksikliğini göstermesin.”
KAYMAKAM GÖZLERİMİ AÇTI
Keçiören Kaymakamı’nın ziyareti sırasında gözlerinden rahatsız olduğunu söyleyen Elif nine Kaymakam’dan bu konuda yardım istediğini ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Kaymakam bey gittikten sonra evime doktorlar geldi ve beni götürdüler, tedavi ettiler sonrasında bana gözlük verdiler. Gözlerim şu anda iyi çok şükür. Kaymakam’dan Allah razı olsun gözlerimi açtı. Onun ne muradı varsa versin.
ÇOCUKLARINA GİTMEK İSTEMİYOR
Gönüllülerin ikinci durağı ise 35 yıldır yalnız yaşayan Kırşehirli Hatice Karan’ın evi oldu. Ziyaret sırasında Hatice ninenin yanında bulunan iki kızı, kendisini evlerine götürmek istediklerini ama bir türlü ikna edemediklerini söylediler. 92 yaşındaki Hatice ninenin kaldığı evin kiralık olduğu ve bunu çocuklarının karşıladığını söyleyen kızları, ayrıca bir de bakıcısının olduğunu, onunda masraflarının yine çocukları tarafından karşılandığını ifade ettiler. Hatice ninenin hiçbir gelirinin olmadığını söyleyen kızları yetkililerden yardım beklediklerini kaydettiler.
ANNEMİN YERİNE KOYUYORUM
Gönüllülerden Çiğdem Özbey, yapılan ziyaretlerle ilgili duygularını muhabirimiz Adem Gürsoy’a şu ifadelerle değerlendirdi: “Ben de bir yetimim, 15 yıl önce annemi kaybettim. Bu ziyaretlerden de bu yüzden ötürü çok etkileniyorum. Bu yaşlı insanları ziyaret ederken annemi ziyaret ediyormuşum hissini içimde duyuyorum ve duygulanıyorum.”
Gönüllülerden Kamile Özdemir ise şu cümlelerle duygularını anlattı: “Bu ziyaretler neticesinde aslında bizlerin yaşlılıklarında annelerimiz için ne kadar kıymetli olduğumuzun farkına vardım. Dolayısıyla benim anneme olan hassasiyetim daha da arttı. Burada bir gönüllü olarak bu tür etkinliklerde bulunmak memnuniyet verici…”
Ziyarete katılan 11. Sınıf öğrencisi Rabia Çetiner ise şunları söyledi: “Bu insanların yanında olmamız gerekli her zaman. Sonuçta biz de yaşlandığımızda ve onların durumuna düştüğümüzde bizim de yanımız da birileri olsun.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.